Την Κυριακή 22 Μαρτίου ο κόσμος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού ως μια ευκαιρία για να προβληματιστούμε σχετικά με το ζωτικής σημασίας ρόλο του νερού και να υποστηρίξουμε μια πιο βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων. «Ο Ευρωπαϊκός κλάδος εμφιαλωμένου νερού στηρίζει την ημέρα αυτή και τα μηνύματα που αντιπροσωπεύει. Το νερό αποτελεί την ουσία της φύσης αλλά και της ίδιας της ζωής. Οι ευρωπαίοι παραγωγοί εμφιαλωμένου νερού έχουν δεσμευτεί ότι θα διασφαλίσουν την αποτελεσματική προστασία και την υπεύθυνη άντληση τόσο του φυσικού μεταλλικού νερού όσο και του νερού πηγής» ανέφερε ο Jean-Pierre Deffis, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Νερών (EFBW).
Από την πλευρά του ο ΣΕΦΥΜΕΝ (Σύνδεσμος Εταιριών Εμφιαλώσεως Ελληνικού Φυσικού Νερού) υποστηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού και το μήνυμα για ένα καλύτερο συντονισμό της ενέργειας και του σχεδιασμού του νερού. Ο Πρόεδρος του ΣΕΦΥΜΕΝ κ. Π. Σεπετάς σημειώνει: «Μια ολοκληρωμένη διαχείρηση των υπόγειων νερών είναι καίρια για τη διασφάλιση της προστασίας και διαθεσιμότητας των πηγών φυσικού μεταλλικού νερού και του νερού πηγής. Χάρη στις πολιτικές που έχει χαράξει ο κλάδος μας για την προστασία των σημαντικών πηγών και το αυστηρό νομικό πλαίσιο της ΕΕ, η διατήρηση της υψηλής ποιότητας, της καθαρότητας και των φυσικών ιδιοτήτων του φυσικού μεταλλικού νερού και του νερού πηγής θα διαφυλαχθούν για τις επόμενες γενιές».
Έχοντας καθιερωθεί στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών πριν από 22 χρόνια, η Παγκόσμια Ημέρα Νερού εστιάζει φέτος στο θέμα του «Νερού και της Αειφόρου Ανάπτυξης». Η βιώσιμη διαχείριση πόρων αποτελεί βασικό παράγοντα για τη βιώσιμη ανάπτυξη και συνεπώς κορυφαία προτεραιότητα για τη βιομηχανία εμφιαλωμένων νερών. Μέσα από συμμαχίες ανάμεσα σε ιδιωτικό – δημόσιο τομέα, οι ευρωπαίοι παραγωγοί έχουν καταφέρει να διασφαλίσουν περιοχές υδροσυλλογής για περισσότερο από εκατό χρόνια βοηθώντας με τον τρόπο αυτό να προστατεύσουν τα φυσικά οικοσυστήματα μέσα από τα οποία ρέει το νερό για να βρει τη φυσική του πηγή. Η βιομηχανία έχει μια μακροχρόνια δέσμευση απέναντι στη διαφύλαξη των πηγών αυτών και εξακολουθεί να παίζει ηγετικό ρόλο στην προώθηση της ανακύκλωσης, στη μείωση της συσκευασίας της και στην ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας και νερού.