LG: Με τη σειρά ιστοριών της Ithaca Laundry, μοιράζονται τη σημασία της προσφοράς στον συνάνθρωπο

Η LG Electronics Hellas πιστή στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, για την ενεργή συνεισφορά της στην κοινωνία, υποστηρίζει τις εθελοντικές ενέργειες της Ithaca Laundry από το 2016.

Φέτος, για την Παγκόσμια Ημέρα Αστέγων, η LG με τη συνδρομή της δημιουργικής ομάδα της Danezis Stories, εμπνεύστηκαν μία ξεχωριστή σειρά με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους της Ithaca Laundry, της οργάνωσης που ιδρύθηκε το 2016 δημιουργώντας το πρώτο κινητό πλυντήριο ρούχων για άστεγους στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η Δήμητρα Κουντουριώτη, Διευθύντρια της Ithaca, θυμάται το ξεκίνημα της Ithaca, με ελάχιστους πόρους, την ώρα που η ανάγκη ήταν μεγάλη. Η κινητή μονάδα της Ithaca, από την πρώτη στιγμή, είχε τη δυνατότητα να βρίσκεται σε κάθε σημείο της Αθήνας. Το πλαίσιο εμπιστοσύνης και ασφάλειας που προσφέρει είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει μέχρι σήμερα.

«Νιώθω ότι προσφέρω στο να βελτιώσω τη ζωή των ανθρώπων που εξυπηρετούμε. Νιώθω ότι επιστρέφω το καλό που έχω πάρει από τους ανθρώπους», εξομολογείται η Άννα Γκούμα, Υπεύθυνη Διοικητικής Υποστήριξης της Ithaca.

Για την Ναταλία Μαρκοπούλου, Υπεύθυνη Κοινωνικής Ένταξης, η σχέση και η επαφή με τον κόσμο και τους επωφελούμενους της οργάνωσης της έχουν διδάξει την ανθεκτικότητα και το γεγονός ότι παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν, συνεχίζουν να προσπαθούν.

Ο Τάσος Ρεπούσκος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας, απαθανατίζει με το φακό του τις στιγμές και τις καθημερινές ιστορίες που ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια του και χαίρεται που συνεισφέρει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου, σχετικά με την αστεγία. «Αν μπορώ να αναδείξω τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μου».

Η κα. Τώνια Αθανασέλλη, Corporate & Digital Marketing Manager της LG δήλωσε: «Στην LG είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για τη μακροχρόνια υποστήριξη που προσφέρουμε σε οργανισμούς όπως η Ithaca Laundry. Η συνεργασία μας με την ομάδα επικοινωνίας της Danezis Stories, μας βοήθησε να αναδείξουμε, το αυθεντικό αφήγημα της προσπάθειας των ανθρώπων της Ithaca να σπάσουν τους κοινωνικούς αποκλεισμούς και με το έργο τους να προσφέρουν αξιοπρέπεια».

Η σχέση της LG με την Ithaca είναι ιδιαίτερη και ουσιαστική. Η LG έδωσε τη δυνατότητα στην Ithaca να ξεκινήσει το έργο της. Με τη δωρεά πλυντηρίων και στεγνωτηρίων από την LG, το ειδικά διαμορφωμένο van της Ithaca φροντίζει πλέον ώστε τα ρούχα των συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη, να επιστρέφονται καθαρά και στεγνά. Μέσα από αυτή την σημαντική πρωτοβουλία, η LG συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών της διαβίωσής τους.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα videos για το έργο της Ithaca Laundry εδώ καθώς και τις ιστορίες των μελών, Άννα, Δήμητρα, Ναταλία και Τάσου.