Παγκρήτια συνάντηση για “Το Χαμόγελο του Παιδιού”

Την Κυριακή 16 Μαρτίου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε Παγκρήτια Συνάντηση για τα Παιδιά, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Οργανισμού, εξέφρασε την επιθυμία «Το Χαμόγελο του Παιδιού» άμεσα να αποκτήσει και φυσική παρουσία στη φιλόξενη Κρήτη και παράλληλα πραγματοποίησε εκτενή ενημέρωση για τις δράσεις και το έργο του Οργανισμού πανελλαδικά.

Ο κ. Γιαννόπουλος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα έχει βρεθεί στην Κρήτη, παρέχοντας το σύνολο των υπηρεσιών του σε παιδιά, οικογένειες, μαθητές, εκπαιδευτικούς, ιατρική κοινότητα, αρμόδιους θεσμικούς φορείς. Παιδιά σε κίνδυνο, παιδιά με προβλήματα υγείας, οικογένειες με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, μαθητές και εκπαιδευτικοί βρήκαν λύσεις μέσα από ενέργειες και παρεμβάσεις μας.
 
Ενδεικτικά αναφέρω ότι το 2013 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρείχε προληπτική ιατρική σε 4.428 παιδιά σε συνολικά 19 Δήμους όλων των Νομών. Επίσης, πραγματοποιήσαμε Διαδραστικές Παρεμβάσεις Πρόληψης στα Σχολεία του νησιού καθώς και Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας.  Τέλος,  με την Κινητή Μονάδα Στήριξης & Ενημέρωσης επισκεφθήκαμε και τους 4 νομούς γεγονός  που πρόκειται να επαναληφθεί μιας και έχουμε ήδη οριστικοποιήσει την παρουσία μας στο νησί: 24 έως 30 Μαρτίου στα Χανιά, 1 έως 6 Απριλίου στο Ρέθυμνο και  8 έως 14 Απριλίου στο Ηράκλειο.
 
Διαχρονικά οι Κρήτες έχουν εκφράσει έντονα την επιθυμία «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να δραστηριοποιηθεί στο νησί. Σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρινόμαστε θετικά και ζητάμε σήμερα τη συμβολή όλων ώστε να επιτύχουμε τον κοινό μας στόχο!»

Προσκεκλημένοι στη Συνάντηση ήταν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και αρμόδιων κρατικών φορέων, Σύλλογοι Κρητών, Εθελοντικοί φορείς, Ενώσεις Γονέων και Μαθητών, Μέλη Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων, Εκπαιδευτικοί, Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της Συνάντησης, την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στο νέο αυτό εγχείρημα εξέφρασαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος που χαρακτηριστικά δήλωσε: «Με θέρμη καρδιάς είμαστε δίπλα για να ζεστάνουμε όλοι μαζί το Χαμόγελο σε όλη την Κρήτη». Ομοίως και η Αντιπεριφερειάρχης Ρέθυμνου κα. Λιονή Μαρία απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Περιφερειάρχη Κρήτης και δήλωσε την υποστήριξη της με κάθε τρόπο ώστε άμεσα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να αποκτήσει φυσική παρουσία στο νησί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ