NGO Day από τη Microsoft Ελλάς

H φετινή διοργάνωση, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 31 Μαρτίου στα κεντρικά γραφεία της Microsoft στο Μαρούσι, είχε τίτλο «NGO Day: Tech 4 good. Η Τεχνολογία στην Υπηρεσία των ΜΚΟ» και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Global Sustain.

Η αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της Microsoft, διέποντας το σύνολο των δράσεων κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας. Τα εργαλεία που προσφέρει η Microsoft στους Μη-Κυβερνητικούς και Μη-Κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στοχεύουν στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση και αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και υποδομών τους.

Η Microsoft Ελλάς έχει καθιερώσει από το 2009 τη διοργάνωση της εκδήλωσης NGO Day, προκειμένου να ενημερώσει τους οργανισμούς αυτούς για τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει το έργο τους, αλλά και τις διευκολύνσεις που τους παρέχει η ίδια εξασφαλίζοντάς τους δωρεάν λογισμικό. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 65 Μη-Κυβερνητικοί και Μη-Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί με κοινωνική δράση έχουν αξιοποιήσει τη δυνατότητα αυτή στην Ελλάδα και έχουν αποκτήσει δωρεάν προϊόντα λογισμικού από τη Microsoft.

Η κα Λία Κομνηνού, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και ΕΚΕ της Microsoft Ελλάς, παρουσίασε το πρόγραμμα ΕΚΕ της Microsoft Ελλάς και πληροφόρησε το κοινό σχετικά με τις διευκολύνσεις που τους παρέχει η εταιρεία όσον αφορά στη δυνατότητα απόκτησης προϊόντων της εντελώς δωρεάν, επισημαίνοντας παράλληλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να αξιοποιήσουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν δύο case studies από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και την ΕΛΕΠΑΠ σχετικά με τον τρόπο που οι οργανισμοί αυτοί αξιοποίησαν την τεχνολογία για να βελτιώσουν τις αποδόσεις και το έργο τους. Ο κύριος  Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» και η κυρία Ρένα Καββαδία από την ΕΛΕΠΑΠ μοιράστηκαν τα οφέλη που έχουν αποκομίσει όσον αφορά στη βελτίωση της εσωτερικής τους οργάνωσης και στην αμεσότερη εξυπηρέτηση των στόχων τους.

Στη συνέχεια το κοινό ενημερώθηκε από στελέχη της Microsoft για τους τρόπους με τους οποίους προϊόντα πληροφορικής της Microsoft, όπως τα Windows 8 Tablets, το Microsoft Sharepoint καθώς και η επιχειρηματική λύση Microsoft Dynamics CRM, μπορούν να αξιοποιηθούν από τους οργανισμούς, με στόχο τη διευκόλυνση και επιτάχυνση των εργασιών τους και μακροπρόθεσμα την αύξηση της παραγωγικότητας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση σε Πάνελ, σχετικά με τις προτεραιότητες και τις προκλήσεις που οι Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί αντιμετωπίζουν σήμερα εν μέσω της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας, το ζήτημα της διασφάλισης της διαφάνειας, ενώ τέθηκε επί τάπητος και το θέμα της πραγματοποίησης συνεργειών με τον ιδιωτικό τομέα στο πλαίσιο της υλοποίησης προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Τη συζήτηση συντόνισε η κυρία Κατερίνα Καπερναράκου, δημοσιογράφος, ενώ συμμετείχαν ο Καθηγητής και Πρόεδρος της  Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» κος Χρήστος Μπαρτσόκας , ο κ. Αλέξανδρος Οικονόμου, Επιστημονικός Σύμβουλος  από τον Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», και ο κ. Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Εταίρος από την Global Sustain.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ