Danone: Στήριξη στον Αρκτούρο

Πιστή στη δέσμευση της για την προστασία του περιβάλλοντος και τη φροντίδα της άγριας ζωής, η Danone Γαλακτοκομικά Προϊόντα Α.Ε. στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, συμβάλλει στο δύσκολο εγχείρημα ανατροφής, περίθαλψης και επανένταξης στη φύση της μικρής «Ζωής».

Στηρίζοντας ενεργά τις προσπάθειες του περιβαλλοντικού κέντρου Αρκτούρος, παρέδωσε πρόσφατα το πρώτο σετ γαλακτοκομικών προϊόντων που θα χρειαστεί το ορφανό αρκουδάκι μέχρι να επιστρέψει και πάλι ελεύθερο στη φύση. Η πρώτη αποστολή αποτελεί μέρος της συνολικής υποστήριξης της Danone προς τον Αρκτούρο, ακολουθώντας τα πρότυπα του προγράμματος περίθαλψης του μικρού Τζον και Νικήτα, το 2012. Έτσι και τώρα, για να περάσει η μικρή «Ζωή» από το γάλα στη στερεά τροφή, χρειάστηκε «Activia καρύδι και βρώμη», ενώ σύμφωνα με τους κτηνιάτρους του κέντρου, η ολοκληρωμένη φροντίδα που λαμβάνει το ορφανό αρκουδάκι, έχει ήδη εμφανή αποτελέσματα.

Το μικρό αρκουδάκι βρέθηκε στις αρχές Μαΐου σε ηλικία μόλις 2,5 μηνών χωρίς τη μητέρα του, από τη Δασική Υπηρεσία Καστοριάς στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αυγής. Αμέσως, τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο του Αρκτούρου για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών. Το ίδιο πρωτόκολλο έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν με επιτυχία στις περιπτώσεις του μικρού Τζον και του Νικήτα, των δύο ορφανών αρκούδων που περιέθαλψε και επέστρεψε στη φύση για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Αρκοτύρος το 2012.

«Η Danone, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, συμπαρίσταται και στέκεται αρωγός στην προσπάθεια του σπουδαίου έργου που επιτελεί ο Αρκτούρος» όπως τονίζει η Ναυσικά Φρίμα, υπεύθυνη προγράμματος ΕΚΕ της Danone Γαλακτοκομικά Προϊόντα Α.Ε., επισημαίνοντας πως «είναι χαρά μας να στηρίξουμε τις προσπάθειες ένταξης της μικρής Ζωής στο φυσικό της περιβάλλον, όπως και στη περίπτωση του μικρού Τζον και του Νικήτα, που είχαν δυσανεξία στις υπόλοιπες τροφές, με Activia».

Επανένταξη στη φύση

Η «Ζωή» τρώει πλέον κανονικά και με αρκετή όρεξη, έχοντας επανακτήσει τις δυνάμεις και το βάρος της. Έχει ξεκινήσει να τρώει εποχιακά φρούτα και καρπούς, κλαδιά και φύλλα, ραδίκια, σε συνδυασμό με τα γαλακτοκομικά γεύματα.

Μέσα στους επόμενους μήνες, θα γίνει το επόμενο καθοριστικό βήμα για την τελική επανένταξη της «Ζωής» στο φυσικό περιβάλλον. Το μικρό αρκουδάκι θα απελευθερωθεί σε μεγάλο, περιφραγμένο χώρο, έκτασης περίπου 10 στρεμμάτων, όπου θα παρακολουθείται με κάμερες, και δεν θα έχει πια επαφή με κανέναν άνθρωπο. Εκεί, θα παραμείνει μέχρι και τις αρχές του χειμώνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ