ΚΠΙΣΝ: Νέες εκδηλώσεις ως το τέλος του έτους

Το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συμπλήρωσε ένα έτος επιτυχημένης λειτουργίας.  Από τον Οκτώβριο του 2013 έως και σήμερα έχει υποδεχτεί συνολικά 23.347 άτομα όλων των ηλικιών, εκ των οποίων οι 3.104 ήταν μαθητές από σχολεία της Αττικής. Κατά την ίδια περίοδο, συνολικά 1.796 άτομα είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον χώρο του εργοταξίου του ΚΠΙΣΝ και να ενημερωθούν από κοντά για την πορεία του έργου και για την μελλοντική λειτουργία του.

Έχοντας ως βασικό σκοπό να αποτελέσει ένα δημιουργικό σημείο συνάντησης, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των πολιτών, κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του το Κέντρο Επισκεπτών φιλοξένησε περισσότερες από 70 εκδηλώσεις, μέσω των οποίων το κοινό ήρθε ακόμα πιο κοντά στο ΚΠΙΣΝ.

Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις αποτελούσαν μέρος του προγράμματος ανοιχτών πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων με τίτλο «Ακτίνες Δράσης- Σημεία Επαφής», το οποίο θα ανανεωθεί και για τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του Κέντρου Επισκεπτών.

Εκτός από τις εκδηλώσεις που εντάσσονται στον προγραμματισμό του, το Κέντρο Επισκεπτών επιδεικνύει ευελιξία προκειμένου να αγκαλιάσει όσο το δυνατό περισσότερους επισκέπτες που θα πάρουν μια πρώτη γεύση από τη μελλοντική λειτουργία του. Έτσι το Σεπτέμβριο του 2014 απάντησε θετικά στο κάλεσμα της ποδηλατικής ομάδας των Free Day και φιλοξένησε 1.000 ποδηλάτες κατά τη διάρκεια της μεταμεσονύκτιας διαδρομής τους στην πόλη.

Mέχρι τον Δεκέμβριο του 2014, το πρόγραμμα «Ακτίνες Δράσης- Σημεία Επαφής» θα περιλαμβάνει μηνιαίες εκδηλώσεις διαφορετικού θεματικού χαρακτήρα που θα συνδιαλέγονται ανοιχτά με το ΚΠΙΣΝ και θα αποτελούν προάγγελο των υπηρεσιών που το έργο θα προσφέρει στους πολίτες. Το περιεχόμενο των νέων αυτών εκδηλώσεων χαρακτηρίζεται από πολυμορφία, έχοντας ως βασικό στόχο να απευθυνθούν σε ένα διευρυμένο κοινό με ποικίλα ενδιαφέροντα και διαφορετικές ανάγκες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Στο πλαίσιο αυτό, μέχρι το τέλος του έτους, το Κέντρο Επισκεπτών θα φιλοξενεί εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνουν:

•    Πολιτιστικές δράσεις για το ευρύ κοινό, για ηθοποιούς, θεατρολόγους, ψυχολόγους, ψυχαναλυτές και για άτομα σε απεξάρτηση (θεατρικά σεμινάρια, εκδηλώσεις χορευτικής έκφρασης και κίνησης, παραστάσεις όπερας, μουσικά δρώμενα, συναυλίες, φωτογραφικές εκθέσεις, προβολή ντοκιμαντέρ)
•    Εκδηλώσεις για παιδιά και εφήβους (εργαστήρια δημιουργικών κατασκευών, αφηγήσεις παραμυθιών, εργαστήρια κόμικς, εκπαιδευτικό θέατρο)
•    Εκδηλώσεις τεχνολογικού ενδιαφέροντος για το ευρύ κοινό (εργαστήρια τρισδιάστατης εκτύπωσης, ζωγραφική και design χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες)
•    Συναντήσεις επιστημονικού ενδιαφέροντος για το ευρύ κοινό
•    Εκπαιδευτικά, τεχνικά και αρχιτεκτονικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, για φοιτητές, επαγγελματίες και αρχιτέκτονες
•    Πολυαισθητικά εργαστήρια για άτομα με προβλήματα όρασης

Η είσοδος του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών, όσο και η συμμετοχή του στις παραπάνω εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ