HSBC: Στήριξη στην Εταιρία Προστασίας Πρεσπών

Η δωρεά αφορά στην αγορά ειδικής συσκευής που θα χρησιμοποιηθεί για τη μελέτη του ευτροφισμού στις λίμνες των Πρεσπών.

Το φαινόμενο του ευτροφισμού αποτελεί σημαντικό πρόβλημα ρύπανσης των λιμνών και προκαλείται από τη συνεχή συσσώρευση θρεπτικών ουσιών, προερχόμενη από διάφορες αιτίες, όπως η απορροή ακατέργαστων λυμάτων. Οι Πρέσπες είναι μια περιοχή με σημαντική βιοποικιλότητα που φιλοξενεί σπάνια είδη φυτών και ζώων, πολλά εκ των οποίων απαντώνται μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η συσκευή, η οποία αγοράστηκε με την υποστήριξη της HSBC, χρησιμοποιείται για την επιτόπια καταμέτρηση των επιπέδων χλωροφύλλης στα νερά των λιμνών. Η χλωροφύλλη αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους δείκτες ποιότητας του νερού, καθώς συνδέεται με τα επίπεδα αύξησης του  φυτοπλαγκτόν που αντικατοπτρίζει το βαθμό του ευτροφισμού. Η συλλογή πληροφοριών βασισμένων σε επιστημονικά δεδομένα είναι απαραίτητη, προκειμένου να καθοριστούν αποτελεσματικές δράσεις για την προστασία του οικοσυστήματος των Πρεσπών.

Ο Steve Banner, CEO της HSBC Ελλάδος, δήλωσε: «Στην HSBC στηρίζουμε ποικίλες πρωτοβουλίες κοινωνικής προσφοράς. Θεωρούμε τις περιβαλλοντικές δράσεις, μαζί με τα έργα εκπαιδευτικής και κοινωνικής υποστήριξης, προτεραιότητά μας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μπορέσαμε να υποστηρίξουμε την ΕΠΠ στη μακροπρόθεσμη προσπάθειά της να προστατέψει το μοναδικό οικοσύστημα των Πρεσπών, που έχει με τη σειρά του ως αποτέλεσμα τη βιώσιμη ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας».

Η Mυρσίνη Μαλακού, Διευθύντρια της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών, δήλωσε σχετικά: «Η ποιότητα των υδάτων των λιμνών αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος, μιας και το νερό αποτελεί πηγή ζωής για τη φύση και τον άνθρωπο. Στην Πρέσπα εδώ και καιρό δουλεύουμε για την διερεύνηση των θεμάτων που σχετίζονται με την ποιότητα των υδάτων σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και την τοπική κοινωνία. Ευχαριστούμε πολύ την HSBC που αναγνώρισε τη μοναδικότητα του οικοσυστήματος των Πρεσπών και υποστηρίζει τις προσπάθειές μας σε αυτό το τόσο σημαντικό έργο που θα συμβάλει ενεργά στη διατήρηση του σπάνιου περιβάλλοντος και της κοινωνικής ευημερίας στην περιοχή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ