Κέντρο Αλληλεγγύης: Απολογισμός για τη Θεσσαλονίκη

Το Κέντρο Αλληλεγγύης αποτελεί ήδη ενεργό κομμάτι της πόλης της Θεσσαλονίκης από τον Ιανουάριο του 2014, οπότε και ιδρύθηκε από τον οργανισμό SolidarityNow, έχοντας ως σκοπό να προσφέρει στήριξη σε όλους τους πολίτες που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, ανεξαρτήτως της εθνικότητάς τους, της προέλευσής τους και της κοινωνικής τους κατάστασης.

Αναλυτικότερα, τα βασικά χαρακτηριστικά των επισκεπτών του Κέντρου, κατά την περίοδο Σεπτέμβριος- Ιανουάριος 2014, συνοψίζονται στα εξής:

•    85,1% άνεργοι
•    48,7% Έλληνες πολίτες
•    51,3% πολίτες ξένης υπηκοότητας που διαμένουν στη χώρα μας
•    55,6% γυναίκες
•    44,3% άνδρες
•    88,28%, με εισόδημα μικρότερο των €300
•    10,90% άστεγοι
•    79,1% άτομα χωρίς κάλυψη κοινωνικής ασφάλισης.

Το Κέντρο Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη συνεργάζεται με δύο ελληνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις, την ΑΡΣΙΣ (www.arsis.gr) και την PRAKSIS (www.praksis.gr), προσφέροντας αντίστοιχα δωρεάν νομικές και ιατρικές υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες που έχουν ανάγκη.
Στο πλαίσιο αυτό, κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.360 ιατρικές επισκέψεις από τους συνεργάτες της PRAKSIS, ενώ μελετήθηκαν και διεκπεραιώθηκαν συνολικά 890 νομικές υποθέσεις από το νομικό τμήμα που λειτουργεί η ΑΡΣΙΣ εντός του Κέντρου Αλληλεγγύης.

Η Εύη Παπαθεοδώρου, Υπεύθυνη Θεσσαλονίκης για το SolidarityNow, δήλωσε σχετικά: «Μετρά μόλις λίγους μήνες ζωής, παρ’ όλα αυτά, το Κέντρο Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη έχει ήδη φέρει εις πέρας τον κεντρικό σκοπό λειτουργίας του, προσφέροντας βοήθεια στους συνανθρώπους μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και με αξιοπρέπεια τις προκλήσεις που δημιουργούνται λόγω κρίσης. Η επιτυχημένη λειτουργία του Κέντρου Αλληλεγγύης μaς δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να παράγουμε έργο προς όφελος των συνανθρώπων μας, αλλά και της κοινωνίας στο σύνολό της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ