OΚ! Anytime Markets: Συνεργασία με UrbanAct

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ 2015) τα OK! Anytime Markets συνεργάζονται για 3η φορά με την UrbanAct αγκαλιάζοντας μια ακόμη γειτονιά με την δράση «UrbanAct Δημόσιες Τοιχογραφίες, Ημέρες Θάλασσας- Πάμε Πειραιά».

Τα OK! Anytime Markets στηρίζουν ενεργά την έννοια της γειτονιάς ανταποκρινόμενοι στις διαφορετικές ανάγκες και πραγματοποιώντας ενέργειες για να την ομορφύνουν. Με το πρόγραμμα της UrbanΑct «Δημόσιες Τοιχογραφίες» το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας τα OK! Anytime Markets ομορφαίνουν  εξωτερικούς χώρους σχολικών κτιρίων σε όλη την Ελλάδα.

Μετά το 5ο & 11ο δημοτικό σχολείο του Δήμου Βύρωνα και 2ο δημοτικό σχολείο  Παγκρατίου σειρά είχε το 29 ο δημοτικό στον Πειραιά. Από τις 17 μέχρι τις 25 Μαΐου, η UrbanAct με την υποστήριξη των OK! Anytime Markets ανέλαβε να πραγματοποιήσει  τοιχογραφίες που αποτυπώνουν τη φιλοσοφία και την δημιουργικότητα των καλλιτεχνών, δημιουργώντας ένα καλύτερο περιβάλλον για μαθητές και δασκάλους.

Το κεντρικό μήνυμα της τοιχογραφίας προέκυψε με αφορμή της Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας και ο καλλιτέχνης ΑPSET αποτύπωσε την εικόνα του θαλασσινού τοπίου στο προαύλιο χώρο του σχολείου. Την τελευταία ημέρα πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια ζωγραφικής για στους μαθητές, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά και διασκέδασαν βάζοντας τις δικές τους πινελιές στο εξαιρετικά εμπνευσμένο έργο της UrbanΑct. Την ίδια μέρα μοιράστηκαν τσάντες στους μικρούς ζωγράφους με υλικά για να δημιουργήσουν με τη φαντασία τους σε ειδικούς καμβάδες που θα τοποθετηθούν στο εσωτερικό του σχολείου. Παράλληλα έγινε κλήρωση για ένα ποδήλατο που κέρδισε ένας τυχερός μαθητής.

H διεύθυνση του 29ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά δήλωσε σχετικά με την ενέργεια, πως «το σχολείο μας, που συστεγάζεται με το 47ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Πειραιά, είναι ένα κτίριο στο κέντρο της πόλης, σε περιορισμένο χώρο, χτισμένο με αρχιτεκτονικά σχέδια που εξυπηρέτησαν ανάγκες παλαιότερων εποχών. Όλοι μαζί λοιπόν, διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό και κυρίως οι μαθητές με τις οικογένειές τους. προσπαθούμε συνειδητά και φιλότιμα να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να αναβαθμίσουμε αυτό το μικρό σχολείο με επιμονή και ζήλο. Ευχαριστούμε τόσο την Urban Act όσο και τα OK! Anytime Markets που επέλεξαν το 29 Δημοτικό Πειραιά για αυτή τους τη δράση και θέλουμε να τονίσουμε πως ενέργειες σαν αυτή μετατρέπουν σχολικά κτίρια που βρίσκονται στο κέντρο των πόλεων σε χώρους διδασκαλίας φιλικούς προς τα παιδιά και συμβάλλουν στο να γίνει η μαθησιακή διαδικασία πιο ευχάριστη για κάθε παιδί.»

«Τα OK! Anytime Markets πιστεύουν πως κάθε παιδί έχει δικαίωμα σε ένα όμορφο και προσεγμένο σχολικό περιβάλλον. Τα σχολεία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της γειτονιάς, γι’αυτό και συνεργαστήκαμε για 3η φορά με την UrbanAct η οποία με τις τοιχογραφίες της έδωσε χρώμα στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου. Η χαρά των παιδιών και η συμμετοχή τους στη δράση «Urban Act Δημόσιες Τοιχογραφίες, Ημέρες Θάλασσας- Πάμε Πειραιά» είναι η πιο σημαντική επιβράβευση για εμάς» δήλωσε η Μαρία Αρτίκη, Υπεύθυνη Marketing & Επικοινωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ