Ίδρυμα Ωνάση: Αυξάνει κατά 61% τον αριθμό υποτροφιών

Το Ίδρυμα Ωνάση, με σταθερό πυλώνα της δράσης του την Παιδεία, έχει χορηγήσει από το 1978 περισσότερες από 6.000 υποτροφίες.

Σήμερα, με πλήρη συναίσθηση της παρούσας κατάστασης και με δεδομένες τις ολοένα αυξανόμενες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες σπουδαστές εξαιτίας της, αυξάνει κατά 61% τον αριθμό των υποτροφιών που θα χορηγηθούν το ακαδημαϊκό έτος 2015/16,  συγκριτικά με την αρχική προκήρυξη.

Συνεπές με την αποστολή του για τη στήριξη των άριστων φοιτητών στα επόμενα βήματά τους στη μάθηση, παρέχει στο ακαδημαϊκό έτος 2015/16, 231 συνολικά υποτροφίες: 209 θα δοθούν σε Έλληνες φοιτητές και 22 σε αλλοδαπούς επιστήμονες.

Αναλυτικότερα, σε Έλληνες φοιτητές  χορηγούνται 116 υποτροφίες: 15 αφορούν χώρες του εξωτερικού και 93 υποτροφίες για εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα.

Αντίστοιχα, σε αλλοδαπούς επιστήμονες δίνονται 22 υποτροφίες:  12 από αυτές είναι ερευνητικές χορηγίες που απευθύνονται σε καθηγητές πανεπιστημίου όλων των βαθμίδων και μεταδιδακτορικούς ερευνητές και 10 είναι εκπαιδευτικές υποτροφίες για υποψήφιους διδάκτορες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ