Siemens: Κορυφαία βαθμολογία στην παγκόσμια κατάταξη για την κλιματική προστασία

Για πρώτη φορά, η Siemens έχει πετύχει τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία τουCarbon Disclosure Project (CDP), της μεγαλύτερης παγκοσμίως έρευνας για την προστασία του κλίματος. Όσον αφορά στη διαφάνεια των αναφορών της σχετικά με τις ευκαιρίες και τους κινδύνους που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, η εταιρεία έλαβε 100 βαθμούς (99 το 2014) με άριστα το 100. Επιπλέον, οι προσπάθειες της Siemens για την επίτευξη ενεργειακής αποδοτικότητας και  τη μείωση  των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα επέτρεψαν στην εταιρεία να εισέλθει στην «Κατηγορία Α» (Band A), δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο επιδόσεων. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία περιλαμβάνεται και στο Carbon Performance Leadership Index..

Πάνω από 5.000 εταιρείες  παγκοσμίως, εκ των οποίων περίπου 2.000 είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, παρείχαν δεδομένα που αξιολογήθηκαν με βάση τη μεθοδολογία βαθμολόγησης του CDP. Συνολικά, 113 εταιρείες κατάφεραν να μπουν στη λίστα Climate A List, συμπεριλαμβανομένων – εκτός της Siemens – εταιρειών όπως η Nestlé, η BMW και η Deutsche Post.

Η Susan Dreyer, Διευθύντρια στο Carbon Disclosure Project, δήλωσε: «Συγχαίρουμε τη Siemens για το ότι κατάφερε να είναι μέρος της Climate A List και για το ότι πέτυχε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία του CDP για την κλιματική αλλαγή, δηλαδή 100 A. Συνεπώς, η Siemens είναι μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων, εισηγμένων στον DAX, εταιρειών ως προς τη δημοσίευση στοιχείων σχετικά με την κλιματική αλλαγή».

Ο Roland Busch, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG με ειδικό τομέα ευθύνης τη βιωσιμότητα,σημείωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για την εξαιρετική βαθμολογία που πετύχαμε στην αξιολόγηση του CDP για την κλιματική αλλαγή. Ως ένας από τους κορυφαίους παρόχους τεχνολογιών για την εξοικονόμηση πόρων στον κόσμο, η Siemens έχει μια ξεκάθαρη ευθύνη να ηγείται, δίνοντας το καλό  παράδειγμα. Γι’ αυτό, έχουμε δεσμευθεί να κάνουμε τις παγκόσμιες δραστηριότητες μας ανθρακικά ουδέτερες έως το 2030».

Ο διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός CDP διατηρεί την πιο ολοκληρωμένη βάση δεδομένων για εταιρικές περιβαλλοντικές πληροφορίες. Φέτος, το CDP εκδίδει το Climate Change Report 2015 εκ μέρους 822 επενδυτών, οι οποίοι διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία συνολικού ύψους €86 τρισεκατομμυρίων. Το CDP είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός, ο οποίος χρηματοδοτείται από ένα ευρύ φάσμα χορηγών, καθώς και μέσω των συνδρομών των μελών του, αλλά και στο πλαίσιο ειδικών έργων και συνεργασιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ