Alpha Bank: Μαζί με τα παιδιά στο Μουσείο και στο Θέατρο!

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η Alpha Bankδιοργάνωσε, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, δύο εκδηλώσεις, εκπαιδευτικής φύσεως και πολιτισμού, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, για παιδιά που φιλοξενούνται σε Ιδρύματα. Στόχος των εκδηλώσεων ήταν η προσφορά της χαράς της ξεναγήσεως σε ένα Μουσείο αλλά και της μαγείας του θεάτρου!

Συγκεκριμένα στην Αθήνα, τα παιδιά συμμετείχαν στη δράση “Ανακαλύψτε την Άγνωστη Ελλάδα- Προστατευμένες Περιοχές” στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Τα παιδιά, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, ξεναγήθηκαν στην έκθεση του Κέντρου ΓΑΙΑ, όπου παρουσιάζονται 20 προστατευμένες περιοχές από όλη την Ελλάδα και στη συνέχεια συμμετείχαν σε δραστηριότητες χαρτοκοπτικής και ζωγραφικής με θέμα το Δάσος και τα προστατευόμενα είδη. Στο Μουσείο συμμετείχαν παιδιά από το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, το σωματείο “Οι Φίλοι του Παιδιού” και το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.

Στη Θεσσαλονίκη, τα παιδιά παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση τηςΚάρμεν Ρουγγέρη, “Παραμύθι Χωρίς Όνομα”. Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα, ένα έντεχνο, διαχρονικό παραμύθι, όπου η πατρίδα και τα δεινά της μεταφέρονται στη σκηνή με εύληπτο και μαγικό τρόπο. Τις παραστάσεις παρακολούθησαν παιδιά από τονΣύλλογο Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες, το Ορφανοτροφείο Θηλέων “Μέλισσα” και τα Παιδικά Χωριά SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης.

Οι εν λόγω εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με τη βοήθεια εθελοντών από το Προσωπικό της Τραπέζης, οι οποίοι προετοίμασαν τους χώρους, υποδέχθηκαν τα παιδιά και τους μοίρασαν χριστουγεννιάτικα δώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ