«Μαζί για το Παιδί»: Γιορτάζει 20 Χρόνια Προσφοράς

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει επετειακή Τελετή Απονομής Βραβείων με αφορμή την συμπλήρωση 20 Χρόνων Προσφοράς της, την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 στις 18:30, στο Μουσείο Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς 138. Πρόκειται για μια γιορτή εθελοντισμού με πρωταγωνιστές αφανείς ήρωες της καθημερινότητας που ανατρέπουν τα κοινωνικά δεδομένα και προσφέρουν ανιδιοτελώς και διαχρονικά, σημαντικό έργο για τους συνανθρώπους τους.

Φέτος το βραβείο «Έργο Ζωής» απονέμεται στην κ. Μαρία Τριφωνίδου, Πρόεδρο του Δ.Σ. του  Σωματείου «Φλόγα» Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, το οποίο φροντίζει για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Με το «Έργο Ζωής»  βραβεύονται προσωπικότητες οι οποίες έχουν επιδείξει πολυετή και πολυσχιδή εθελοντική δράση και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια προσφέροντας υλική, πνευματική, ιατρική ή ηθική υποστήριξη στα παιδιά στο συνάνθρωπο σε ανάγκη. Από τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησής της με την «Φλόγα» έως και σήμερα, η κυρία Τριφωνίδου έχει αναλάβει πολυάριθμες πρωτοβουλίες και δίνει καθημερινή μάχη για την ανακούφιση και την υποστήριξη χιλιάδων παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες, αποτελώντας την ψυχή της οργάνωσης.

Το βραβείο «Μάθημα Ζωής» φέτος απονέμεται στην κα. Έρρικα Οικονόμου, η οποία συμβιώνοντας επί μια δεκαετία με τον καρκίνο, αναλαμβάνει με ψυχραιμία την ευθύνη για τη βελτίωση της υγείας της και της ζωής της, ενώ παράλληλα φροντίζει για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής πολλών άλλων ανθρώπων, προσφέροντας σημαντικό εθελοντικό έργο από την πρώτη γραμμή για περισσότερα από 20 χρόνια. Το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται σε προσωπικότητες από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, οι οποίες με την θετική τους στάση απέναντι στη ζωή υπερβαίνουν το «εγώ» και προσφέρουν εθελοντικά στο «εμείς» αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση. Σήμερα, η κα. Οικονόμου μετά από δέκα χρόνια θεραπείας, παραμένει ένας δοτικός άνθρωπος με προτεραιότητα τους άλλους, σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο και δε χάνει το κέφι και την όρεξή της για ζωή, ενώ υποστηρίζει ότι γίνεται καλύτερη προσφέροντας και αντλεί δύναμη απ’ τους  γύρω της, δίνοντας αγάπη.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 ετών προσφοράς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»  θα τιμηθούν για την προσφορά τους οι κυρίες Κάρεν Μαυρίδη και Μαίρη Καρέλλα Διαμαντοπούλου. Η κα. Μαυρίδη είναι ο άνθρωπος που είχε την ιδέα να δημιουργηθεί η Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Ερχόμενη στην Ελλάδα το 1971 άρχισε να ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό και  παρατήρησε  ότι ο αριθμός των παιδιών σε ανάγκη ήταν τεράστιος και ότι οι τότε υπάρχουσες πιστοποιημένες οργανώσεις παιδικής προστασίας, δεν ήταν  σε θέση  να ανταπεξέλθουν  μεμονωμένα, στο σύνολο του προβλήματος. Έτσι το 1996 προέκυψε η ιδέα μιας Ένωσης οργανώσεων, που θα την αποτελούσαν  μέχρι  10 αυτόνομες  μη κυβερνητικές οργανώσεις  παιδικής  προστασίας με στόχο την συνεργασία, αντί  τον ανταγωνισμό πολλαπλασιάζοντας την αποτελεσματικότητα της προσφοράς τους. Χάρη σε αυτή την απλή ιδέα, που αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τα πρώτα 8 ιδρυτικά μέλη της Ένωσης, γεννήθηκε το «Μαζί για το Παιδί».

Η κα. Καρέλλα Διαμαντοπούλου επί 50 χρόνια, έχει αφιερώσει ουσιαστικά τη ζωή της στους άλλους, με έμφαση στα παιδιά με αναπηρία. Από το 1984 έως και τον Απρίλιο του 2010 διετέλεσε Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ το 2011, ανακηρύχθηκε Επίτιμη Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ. Από το 1996 έως το 2008, επί Προεδρίας της, η ΕΛΕΠΑΠ συνεργάστηκε με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και μέσα σε πνεύμα απόλυτης σύμπνοιας και συνεργασίας, συνέβαλε ουσιαστικά για την επίτευξη του απώτερου στόχου της, τη στήριξη και βοήθεια του άπορου, άρρωστου και κοινωνικά περιθωριοποιημένου παιδιού.

Στο πλαίσιο της τελετής των βραβείων,  η Ένωση θα τιμήσει τους χορηγούς  και τους εθελοντές που στήριξαν το έργο της, μέσα στη χρονιά που μας πέρασε. Τα βραβεία θα απονείμει ο  τ. Πρωθυπουργός και τ. Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Παναγιώτης Πικραμένος και την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος κα. Σία Κοσιώνη.

Αποκλειστικός Χορηγός της εκδήλωσης είναι η MYLAN Φαρμακευτική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ