ΣΕΒΤ: Συναντά τη… μαθητική επιχειρηματικότητα

Μια συνάντηση διαφορετική από τις άλλες πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), όπου ομάδα μαθητών της Β΄ Λυκείου του Β’ Αρσάκειου Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης, με συντονίστρια την καθηγήτρια κα Ελένη Ιωάννου, παρουσίασαν στους εκπροσώπους της Βιομηχανίας τη … νεοσυσταθείσα  «επιχείρησή» τους, με την επωνυμία Project-Z, η οποία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος της «Εικονικής Επιχείρησης» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων του Junior Achievement Greece.

Η ομάδα των μαθητών, η οποία αποτελούσε και το Δ.Σ. της επιχείρησης Project-Z, αναφέρθηκε στο πώς αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στο σχεδιασμό, στην παραγωγή και στην εμπορία Ελληνικών τροφίμων, αναπτύσσοντας ένα καθόλα καινοτόμο και μοναδικό στην κατηγορία του προϊόν, όπου παρόμοιό του δεν κυκλοφορεί ούτε στην Ελληνική αλλά ούτε και στη Διεθνή αγορά ενώ, παρουσίασε και το επιχειρηματικό της πλάνο. Στη συνέχεια, ακολούθησε παρουσίαση της Δρ Φωτεινής Σάλτα, Σύμβουλο Προγραμμάτων ΣΕΒΤ, η οποία επεσήμανε το ρόλο της έρευνας και καινοτομίας, ως πυλώνα για την ανάπτυξη ενώ, η συνάντηση ολοκληρώθηκε, με μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση με τα στελέχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων όπου, μεταξύ άλλων, οι νεαροί «επιχειρηματίες» δέχτηκαν και… μικρά «μυστικά» για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία.

«Η αρτιότητα της πρότασης και της προσέγγισης των μαθητών ήταν εντυπωσιακή» ανέφερε μετά τη συνάντηση ο κ. Βασίλης Ζαφείρης, Εκπρόσωπος της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων & Ποτών και συνέχισε τονίζοντας: «Μέσα σε ένα τόσο αβέβαιο περιβάλλον αποδεικνύεται ότι η Καινοτομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη νέα γενιά, η οποία για ακόμα μια φορά μας κάνει υπερήφανους με τη δημιουργικότητά της. Η σημερινή συνάντηση με τους μαθητές απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι όχι μόνο για το μέλλον του κλάδου αλλά και της χώρας μας γενικότερα».

Σημειώνεται ότι στις 20 Μαρτίου οι μαθητές του Β’ Αρσάκειου Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης θα παρουσιάσουν την πρότασή τους σε εκδήλωση στο St George Lecabettus ενώ, θα ακολουθήσει η συμμετοχή της ομάδας στην εμπορική έκθεση «TRADE FAIR», στην Αθήνα την οποία διοργανώνει το ΣΕΝ/JA για τα σχολεία της ευρύτερης περιφέρειας της Αττικής και της Νότιας-Κεντρικής Ελλάδας. Η συμμετοχή των παιδιών θα κριθεί στον τελικό πανελλαδικό διαγωνισμό «ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2016», που θα διεξαχθεί στην Αθήνα τον Ιούνιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ