Epson: Συνεχίζει να στηρίζει το Athens Science Festival

Η Epson συνεχίζει ενεργά την υποστήριξη του θεσμού του Athens Science Festival, που για τρίτη χρονία επέστρεψε στην καρδιά της Αθήνας, με θέμα «Εξελισσόμαστε με την Επιστήμη» και στόχο το «άνοιγμα» της Επιστήμης, της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας, στο ευρύ κοινό, από τον Εκπαιδευτικό οργανισμό SciCo, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν, επίσης, πολυάριθμοι εκπαιδευτικοί, ερευνητικοί και ακαδημαϊκοί φορείς.

Στο πλαίσιο του Athens Science Festival, η Art@CMS, η εκπαιδευτική πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το Πείραμα CMS στο Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) του CERN, παρουσιάσε «Το Δώρο της Μάζας», με την υποστήριξη της Epson. Πρόκειται για μια διαδραστική οπτικοακουστική εγκατάσταση η οποία πραγματοποιήθηκε με τη χρήση του EPSON EB-Z10005, ανάλυσης WUXGA και του Short throw φακού U03 στους Παλαιούς Φούρνους, σχετικά με τον μηχανισμό Higgs, στην οποία οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν εικονικά την εμπειρία «απόκτησης» και «απώλειας» της μάζας τους.

Από τις 5-10 Απριλίου, οι περίπου 30.000 μικροί και μεγάλοι επισκέπτες της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εργαστήρια, σεμινάρια, βραδινά show, θεατρικές παραστάσεις, Αστροβραδιές και προβολές ταινιών με τη βοήθεια αναγνωρισμένων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ, είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν από κοντά τα πρωτοποριακά προϊόντα της Epson που φιλοξενήθηκαν σε ποικίλες θεματικές ενότητες, εργαστήρια και αίθουσες παρουσιάσεων, προκειμένου να διευκολύνουν τις προβολές και τα πειράματα. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όμως, βρέθηκε ο καινοτόμος οπτικοποιητής ELP-DC11 της εταιρείας που χρησιμοποιήθηκε από ερευνητικές ομάδες και επιστήμονες για πειράματα που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ