Adecco: Εντυπωσιακό ενδιαφέρον για το CEO for One Month

Ο Όμιλος Adecco, παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού, έλαβε περισσότερες από 53.400 ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις 50 θέσεις πρακτικής άσκησης στο πλαίσιο του προγράμματος ‘CEO for One Month’. Στην Ελλάδα, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 1.000. Η διαδικασία επιλογής των 50 υποψηφίων που θα εργαστούν δίπλα στα ανώτερα διοικητικά στελέχη της Adecco στη χώρα τους ξεκίνησε.  Ένας εξ αυτών θα γίνει ‘CEO for One Month’ του Ομίλου Adecco και θα εργαστεί για ένα μήνα δίπλα στον Alain Dehaze. Για όλους όμως θα είναι μια ευκαιρία να ενισχύσουν το βιογραφικό τους και τις προοπτικές σταδιοδρομίας τους.

Καθώς η ανεργία στους νέους φτάνει σε παγκόσμιο επίπεδο στο 13%, η εξέλιξη της τεχνολογίας δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες απαιτούν δεξιότητες που δεν είναι διαθέσιμες σήμερα. Περίπου το 40% των εργοδοτών αναφέρουν ότι δεν μπορούν να βρουν τις δεξιότητες που αναζητούν, ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους και αναγνωρίζουν την έλλειψη εμπειρίας ως το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν για τη στελέχωση των χαμηλόβαθμων θέσεων εργασίας. Νέα συστήματα εκπαίδευσης και ευκαιρίες κατάρτισης στο αντικείμενο εργασίας, που προσφέρονται μέσω της μαθητείας και της πρακτικής άσκησης, αλλά και μέσω της προσωρινής απασχόλησης, κρίνονται απαραίτητα για να βοηθήσουν τους νέους να αποκτήσουν εμπειρία και να χτίσουν την επαγγελματική τους πορεία.

Με στόχο να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της νεανικής ανεργίας, ο Όμιλος Adecco σχεδίασε τα προγράμματα ‘Adecco Way to WorkTM και ‘CEO for One Month’. Το Adecco ‘Way to WorkTMπροσέφερε το 2015 περισσότερες από 3.000 θέσεις πρακτικής άσκησης εντός του οργανισμού της Adecco αλλά και σε εταιρείες-πελάτες. Ο στόχος είναι να φτάσει τις 5.000 τέτοιες θέσεις το 2016. Το πρόγραμμα ‘CEO for One Month’ αποτελεί μια επιπλέον ευκαιρία απόκτησης εμπειρίας και καλλιέργειας ηγετικών ικανοτήτων και γνώσεων στο κομμάτι της διοίκησης, δίνοντας την ευκαιρία σε 50 ταλαντούχους νέους σε όλο τον κόσμο να εργαστούν δίπλα στα ανώτατα στελέχη της Adecco στις χώρες τους.

Έχοντας λάβει μέχρι τις 15 Απριλίου, οπότε και ολοκληρώθηκε η περίοδος υποβολής αιτήσεων, συνολικά 53.466 ηλεκτρονικές αιτήσεις από υποψηφίους σε 50 χώρες όπου θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα, οι Υπεύθυνοι Στελέχωσης της Adecco ξεκίνησαν τη διαδικασία επιλογής στις χώρες τους, η οποία και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.

Οι ‘CEOs for One Month’ θα αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία από πραγματικά business cases, επαγγελματικές συναντήσεις και business reviews που θα αναπτύξουν τις τεχνικές τους γνώσεις αλλά και τις δεξιότητές τους. Σε επόμενο στάδιο αξιολόγησης, οι 10 καλύτεροι θα συμμετάσχουν στο  ‘CEO for One Month Bootcamp’,  μέσα από το οποίο ένας από αυτούς θα αναδειχθεί σε ‘CEO for One Month’ του Ομίλου Adecco. Η θέση αυτή θα προσφέρει στον νέο που θα την αναλάβει έναν ακόμα μήνα εμπειρίας, αυτή τη φορά δίπλα στον Alain Dehaze, δίνοντας μια γεύση για το πώς είναι να διοικείς μια εταιρεία που βρίσκεται στη λίστα Fortune 500 με 32.000 υπαλλήλους και έσοδα 22 δισεκατομμυρίων το 2015.

Η Ελένη Ζιάκα, ‘CEO for One Month’ 2015 της Adecco Ελλάδας, ανέφερε σχετικά με το πρόγραμμα: «Το πρόγραμμα ‘CEO for One Month’ ήταν για εμένα μια μοναδική εμπειρία! Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω  πώς είναι να εργάζεσαι σε ένα οργανωμένο πολυεθνικό περιβάλλον, να παρακολουθήσω την καθημερινότητα των υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας, να συμμετάσχω σε επαγγελματικές συναντήσεις  και να μαθητεύσω δίπλα στον CEO της Adecco Ελλάδας. Χάρη στο πρόγραμμα αυτό ανέπτυξα γνώσεις και δεξιότητες που σίγουρα θα αξιοποιήσω στην επαγγελματική μου πορεία».

Ο CEO του Ομίλου Adecco, Alain Dehaze, σχολίασε σχετικά: «Τα προγράμματα Adecco Way to WorkTM  και CEO for One Month αντιπροσωπεύουν τη δέσμευσή μας να υποστηρίζουμε τους νέους ανθρώπους στο να εισέλθουν στον επαγγελματικό στίβο. Ανυπομονούμε να συναντήσουμε τους CEOs for One Month για το 2016 και να τους βοηθήσουμε να ενισχύσουν την απασχολησιμότητά τους. Θα μοιραστούμε μαζί τους την εμπειρία μας και θα αξιοποιήσουμε το δίκτυό μας για να υποστηρίξουμε τους 53.400 νέους που έχουν δηλώσει συμμετοχή».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Adecco Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μυλωνάς, ανέφερε: «Αναμένουμε με αγωνία να καλωσορίσουμε τον/την Έλληνα/Ελληνίδα CEO for One Month για το 2016. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα προσφέρουμε για ακόμα μια φορά μία μοναδική εργασιακή εμπειρία σε έναν νέο άνθρωπο. Μία εμπειρία που θα αποτελέσει ισχυρό εφόδιο για την μετέπειτα εργασιακή του πορεία. Ανυπομονώ να δουλέψω πλάι στον ταλαντούχο αυτόν νέο και να μοιραστώ μαζί του τη γνώση και την εμπειρία μου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ