Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη”: 4ος κύκλος «Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας»

To Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη” στη Μεσσηνία, με συνέπεια στην ανάδειξη, προώθηση και ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη και τη σημασία της Μεσσηνιακής κουζίνας ως επέκταση της Μεσογειακής διατροφής, διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά δωρεάν «Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» για τους επαγγελματίες της εστίασης, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το ΙΕΚ Ορίζων. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Navarino Dunes της Costa Navarino, στις 10, 11 & 12 Μαΐου 2016.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η εκπαίδευση και η γνωριμία των συμμετεχόντων με την ιδιαίτερη  παραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας εστιάζοντας στην ποικιλία των εκλεκτών τοπικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή. Δίπλα σε σημαντικούς επαγγελματίες του χώρο όπως ο Δημήτρης Μελεμενής – Costa Navarino, ο Κώστας Τσίγκας – Vespa Rosa, Pere Ubu, Testaccio & Steak Frites, ο Λευτέρης Λαζάρου – Varoulko Seaside, o Δόξης Μπεκρής – Γενικός υπεύθυνος Chef για τα ξενοδοχεία και τα resorts του ομίλου “Fairmont” στην Αφρική, o Δημήτρης Δημητριάδης – Chef στο “Artisanal”, ο Γιώργος Βενιέρης – Chef “Mr. Pug” και o Αλέξανδρος Φουρούλης – Chef & συνιδιοκτήτης στο “ΜΑΝΗΜΑΝΗ”, οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν μοναδικές εμπειρίες, αλλά και πολύτιμες συμβουλές και γνώσεις. Οι καταξιωμένοι σεφ, θα μαγειρέψουν και θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες τοπικές μεσσηνιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας πάντα υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, συνδυασμένες με σύγχρονες γαστρονομικές γεύσεις και μεθόδους μαγειρέματος.

Το πρόγραμμα του τριήμερου σεμιναρίου περιλαμβάνει την εκπαίδευση περίπου 150 επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης, από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες, ενώ το κάθε σεμινάριο θα διαρκεί 4 ώρες ανά ομάδα και περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό κύκλο. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει γευσιγνωσία ελαιολάδου καθώς και επίσκεψη στους λαχανόκηπους της Costa Navarino.

Σημειώνεται ότι τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες μάγειρες, Chef, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων, ενώ στο τέλος του σεμιναρίου όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ