Palmie bistro: Εκπαίδευση σε 50 ανέργους στο χώρο της εστίασης

Με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων λειτουργίας του, o Όμιλος Palmie bistro, η αμιγώς ελληνική αλυσίδα, συμμαχεί με τη βραβευμένη, κοινωνική πρωτοβουλία Mellon Επιταχυντής Δεξιοτήτων της Κοιν.Σ.Επ. knowl, και «σερβίρει» επαγγελματικές δεξιότητες, προσφέροντας απολύτως δωρεάν τη δυνατότητα σε 50 άνεργους να εκπαιδευτούν σε 3 ειδικότητες του χώρου εστίασης: Μαγειρική, Σέρβις, Μπουφέ με σκοπό να τους βοηθήσουν να ενταχθούν/επιστρέψουν στην αγορά εργασίας, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, εκπαίδευσης και προϋπηρεσίας.

Στόχος είναι να ενισχυθούν με 16 ώρες πρακτικής εκπαίδευσης, σε 5 καταστήματα της Palmie bistro, από το εξειδικευμένο προσωπικό του Ομίλου όσοι στρέφονται σε άλλη επαγγελματική οδό είτε αναγκάζονται να εργαστούν για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν άμεσα την αίτησή τους ΕΔΩ και να στείλουν το βιογραφικό τους προς αξιολόγηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού κύκλου, θα δοθεί βεβαίωση πρακτικής άσκησης.

«Στο πλαίσιο του ιδιαίτερα δυναμικού προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Palmie bistro, ενισχύουμε την κοινωνική πρωτοβουλία Mellon στην ουσιαστική και αποτελεσματική προσπάθεια που γίνεται για την καταπολέμηση της ανεργίας, της φτώχειας και της περιθωριοποίησης, και μέσω συγκριμένων διαδικασιών και μεθόδων στηρίζουμε τους συμμετέχοντες στην άμεση -ευελπιστούμε- σύνδεσή τους με την αγορά της εστίασης, ενισχύοντας στοχευμένα τις επαγγελματικές τους δεξιότητες για να διεκδικήσουν χωρίς καθυστέρηση μια θέση εργασίας», δήλωσε η Δρ. Αλεξία Κουτρουλιά, Γενική Διευθύντρια του Ομίλου.

Ειδικότερα για την πρωτοβουλία Mellon, σημειώνεται ότι 1.512 άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει απολύτως δωρεάν 18 σεμινάρια ενδυνάμωσης δεξιοτήτων, έχοντας ενισχύσει τις επαγγελματικές τους δεξιότητες σε σειρά θεματικών που επιτυγχάνουν την άμεση σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι 40% των συμμετεχόντων έχουν βρει θέση εργασίας αντίστοιχη του επαγγελματικού τους στόχου (Α’& Β’ Εντατικών Κύκλων στους Δήμους Αχαρνών και Ασπροπύργου), ενώ η Κοιν.Σ.Επ. knowl μέσω του προγράμματος έχει υλοποιήσει 924 διδακτικές ώρες συμβουλευτικής, και μετράει ήδη σειρά διακρίσεων για το έργο της, όπως η βράβευση της πρωτοβουλίας «Mellon» στα Education Business Awards 2016.

Στο τελευταίο ανοιχτό σεμινάριο που διεξήχθη στην OTEAcademy, η διακεκριμένη επαγγελματίας στο χώρο της Πληροφορικής και Τεχνολογίας, Μυλαίδη Στούμπου, Διευθύντρια Cloud Productivity Sales, στη Microsoft Γερμανίας και Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης παρουσίασε το mobile working, εξηγώντας τις προϋποθέσεις που χρειάζεται κάποιος/α για να γίνει mobile worker, όπως επίσης κατά πόσο είναι κατάλληλο για εμάς, αν είμαστε έτοιμοι, πώς και που ψάχνουμε, πώς προετοιμάζομαι, τι πρέπει να γνωρίζουμε για ένα επιτυχημένο remote interview, και πολλά άλλα στοιχεία που μας βοηθούν να εξετάσουμε αυτή τη νέα τάση στην αγορά εργασίας.

Σημειώνεται ότι στοιχεία δείχνουν ότι 6 στους 10 εργαζομένους -έως το 2022- θα δουλεύουν από το σπίτι τους.

Το σεμινάριο είχε τεράστια επιτυχία και ανέδειξε το έντονο ενδιαφέρον του κόσμου για το mobile working. Η πλήρης παρουσίαση και το βίντεο θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Επιταχυντή Δεξιοτήτων Mellon, αποτελώντας σημείο αναφοράς και χρήσιμο εργαλείο – οδηγό για όσους επιθυμούν να εξετάσουν κι άλλες επαγγελματικές προοπτικές, εναλλακτικές και διεξόδους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ