ΤΙΤΑΝ: Σεμινάρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με τη συνεργασία ΑΤΕΙΘ και ΑΠΘ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιούνται στο εργοστάσιο του Τιτάνα στη Νέα Ευκαρπία σεμινάρια εκπαιδευτικής ρομποτικής για μαθητές και μαθήτριες σχολείων από τις περιοχές της Νέας Ευκαρπίας, των Λαγυνών και του Δρυμού, με στόχο να εξοικειωθούν τα νέα παιδιά με τις εξελίξεις στην τεχνολογία μέσα από μία βιωματική εμπειρία.

Ο κύκλος σεμιναρίων ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2017. Απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού (Δ’, Εκαι ΣΤτάξεων) και Γυμνασίου και ο τελικός αριθμός συμμετεχόντων προβλέπεται να ξεπεράσει τους 200. Κάθε κύκλος, που αποτελείται από 2 ομάδες των 25 παιδιών, καλύπτει συνολικά 8 ώρες σε 4 δίωρες συναντήσεις και πραγματοποιείται στην αίθουσα διαλέξεων του εργοστασίου ενώ το κόστος υλοποίησης καλύπτεται εξολοκλήρου από το εργοστάσιο.

Τον σχεδιασμό και τη διδακτέα ύλη έχει αναλάβει το Τμήμα Αυτοματισμού του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), υπό την εποπτεία του Απόστολου Τσαγκάρη, Καθηγητή του ΑΤΕΙΘ και του Gabriel Mansοur, Καθηγητή του ΑΠΘ. Η εκπαίδευση των μαθητών γίνεται από έμπειρους εκπαιδευτικούς–συνεργάτες του ΑΤΕΙΘ.

Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν όλα τα στάδια υλοποίησης, από την ανάλυση των απαιτήσεων, τον σχεδιασμό και την κατασκευή έως τον προγραμματισμό και τον έλεγχο καλής λειτουργίας μιας ολοκληρωμένης κατασκευής. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις πρακτικές εφαρμογές επιστημών όπως τα μαθηματικά, η φυσική, η μηχανική και η πληροφορική. Με αφορμή την ρομποτική πειραματίζονται, σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και έρχονται σε αλληλεπίδραση με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας τους ενώ παράλληλα αναπτύσσουν βασικές δεξιότητες αναλυτικής και κριτικής σκέψης, ομαδικότητας και συνεργασίας, χειρισμού και επικοινωνίας, καθώς και επίλυσης προβλημάτων.

Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των εκπαιδευτικών σεμιναρίων θα παρουσιαστούν στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής που διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και τη Διεύθυνση Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης και θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ