Young Business Talents: Νέα αύξηση στον αριθμό συμμετοχών

Το μεγαλύτερο Διεθνές Πρόγραμμα Διοίκησης και Επιχειρηματικότητας για μαθητές Λυκείου, Young Business Talents 2016-17, ξεκίνησε για 4η συνεχόμενη χρονιά στην χώρα μας, σημειώνοντας νέα αύξηση στον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν, φτάνοντας τις 795 εικονικές επιχειρήσεις, από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ο διαγωνισμός, έχει καθιερωθεί σαν ένα καινοτόμο διδακτικό εργαλείο το οποίο προσφέρει στους μαθητές γνώσεις, εμπειρίες και δεξιότητες, αναγκαία εφόδια για το μέλλον τους, ανεξάρτητα από τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Ταυτόχρονα, τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό βιωματικό παιχνίδι, σε συνεργασία με τους καθηγητές τους.

Όπως δηλώνουν καθηγητές που έχουν πάρει μέρος τα προηγούμενα χρόνια:

  •  ‘Για μας ο διαγωνισμός είναι ένα εργαλείο δουλειάς πλέον. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από αυτό, όσα δεν μπορούν να μάθουν από τη θεωρία. Είναι μια πρακτική άσκηση την οποία δεν θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερο πλαίσιο να την εφαρμόσουμε’.
  • ‘Το ιδιαίτερο αυτού του διαγωνισμού είναι ότι τα παιδιά δεν παίζουν απέναντι σε έναν υπολογιστή, αλλά απέναντι σε άλλους συνομηλίκους τους. Δεν υπάρχει άλλος διαγωνισμός να κάνει κάτι τέτοιο’.
  • ‘Τα παιδιά μαθαίνουν να διαχειρίζονται την επιτυχία, αλλά και την αποτυχία.Μαθαίνουν να συνεργάζονται, να ανταγωνίζονται και χαίρονται όλη τη διαδικασία’.
  • ‘Τα παιδιά μαθαίνουν να έχουν πειθαρχία, να είναι συντονισμένα και έχουν έναν στόχο που θέλουν να πετύχουν. Και είναι ενθουσιασμένα με αυτό’.

Η διενέργεια του προγράμματος, βασίζεται σε ένα πανίσχυρο λογισμικό, τον Επιχειρηματικό Προσομοιωτή, μέσω του οποίου οι νεαροί ‘διευθυντές’ καλούνται να λάβουν όλες τις κρίσιμες πραγματικές αποφάσεις που απαιτεί η λειτουργία της εταιρίας τους, μέσω Επιχειρηματικών Σχεδίων που καταθέτουν διαδικτυακά κάθε εβδομάδα και επί 4 μήνες, για να πάρουν από τον προσομοιωτή επίσης πραγματικά αποτελέσματα (πωλήσεις και κέρδη/ζημιές).

Πρόκειται για ένα διεθνές project, το οποίο υλοποιείται στη Νότια Ευρώπη (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία) καθώς και στο Μεξικό, και διοργανώνεται από τη NIVEA στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας. Κατά την περσινή διοργάνωση, ο αριθμός συμμετοχών συνολικά , έφτασε τις 18.000.

Στην τελική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε πέρυσι μεταξύ των νικητριών ομάδων από όλες τις χώρες, στην 1η Θέση αναδείχτηκε η Ελληνική ομάδα – εταιρία ‘SPITHES από το 2ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών!

Ο Επιχειρηματικός Προσομοιωτής 3ης Γενιάς, έχει αναπτυχθεί από την PRAXIS MMT – ηγέτιδα εταιρία παγκοσμίως, στην ανάπτυξη προηγμένων προσομοιωτών και μεθοδολογιών εκπαίδευσης.

Ο διαγωνισμός YOUNG BUSINESS TALENTS 2016-17 ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου, με το άνοιγμα του Προσομοιωτή (online στο διαδίκτυο) και στις αρχές Δεκεμβρίου, οι ‘ομάδες – εταιρίες’  μπήκαν στο 2ο Γύρο. Θα διαρκέσει συνολικά 11 ‘εταιρικά έτη’ (που αντιστοιχούν σε εβδομάδες πραγματικού χρόνου) και θα λήξει με τον μεγάλο Τελικό, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου 2017, με φυσική παρουσία των 75 επικρατέστερων ομάδων από όλη την Ελλάδα, στο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος που τον φιλοξενεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ