Η Alpha Bank στηρίζει την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου

Η Alpha Bank, μέσω των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το περιβάλλον, στέκεται αρωγός στην προσπάθεια της Ενώσεως Μαστιχοπαραγωγών Χίου για αναφύτευση των περιοχών που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαϊά της 25 Ιουλίου 2016 στα Μαστιχοχώρια της Νότιας Χίου.

Στηρίζοντας τους μαστιχοπαραγωγούς, η Alpha Bank προβαίνει σε δωρεά 2.000 δενδρυλλίων μαστιχοφόρου σχίνου, τα οποία θα διανεμηθούν από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, φορέα αποκλειστικής διαχειρίσεως της μαστίχας στο νησί, στους πληγέντες συνεταιρισμούς – μέλη της.

Η καλλιέργεια των δενδρυλλίων πραγματοποιείται στο φυτώριο μαστιχόδενδρων, το οποίο διατηρεί η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου με στόχο την κάλυψη των παραγωγικών αναγκών των μαστιχοπαραγωγών με πιστοποιημένα φυτά μαστιχόδενδρων προς καλλιέργεια, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας των δέντρων ανά περιοχή, καθώς και τη συνολική ανάκαμψη της παραγωγής μαστίχας.

Η Alpha Bank επιθυμεί να συνδράμει με ουσιαστικό τρόπο στο έργο της Ενώσεως Μαστιχοπαραγωγών Χίου για την προστασία της μαστίχας, ως μοναδικού εθνικού προϊόντος, απόλυτα ταυτισμένου με την ιστορία, τον πολιτισμό και την οικονομία του νησιού της Χίου.

Με αφορμή τη δωρεά, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στα φυτώρια της Ενώσεως στην περιοχή Καρδαμάδα – Κάμπου Χίου, παρουσία εκπροσώπων της Περιφερείας Βορείου Αιγαίου -Περιφερειακής Ενότητας Χίου, της Ενώσεως Μαστιχοπαραγωγών Χίου και άλλων τοπικών φορέων καθώς και Στελεχών της Alpha Bank.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ