Χαμόγελο: Επίσκεψη από τον Χρήστο Στυλιανίδη

Ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χρήστος Στυλιανίδης επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Αθήνα.

Τον Ευρωπαίο Επίτροπο υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ενώ ο κ. Στυλιανίδης είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Οργανισμού στο χώρο του Επιχειρησιακού Κέντρου Εκτάκτων Αναγκών, απ’ όπου συντονίζονται οι επιχειρησιακές δράσεις του Οργανισμού στις περιπτώσεις έκτακτων καταστάσεων και περιπτώσεων παιδιών σε άμεσο κίνδυνο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την έναρξη του Προγράμματος «Άμεση και Ολιστική Ψυχοκοινωνική και Ιατρική Παρέμβαση για Παιδιά Πρόσφυγες και Μετανάστες σε Κίνδυνο στην Ελλάδα».

Με χρηματοδοτική συμβολή της Ε.Ε. που ανέρχεται στο ποσό των 800.000 € το πρόγραμμα θα συμβάλει στην προστασία 800 ανηλίκων και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Το πρόγραμμα, η υλοποίηση του οποίου θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018, αποτελεί το πρώτο πρόγραμμα που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με απευθείας χρηματοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας (DG ECHO).

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε σχετικά: «Αποτελεί τιμή για εμάς να υποδεχόμαστε σήμερα στους χώρους μας τον Επίτροπο Στυλιανίδη σηματοδοτώντας το γεγονός ότι είμαστε πλέον επίσημοι εταίροι της DG ECHO και την απαρχή μιας πολύ σημαντικής συνεργασίας χάρη στη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα παιδιά έχουν ανάγκη ουσιαστικής φροντίδας, αγάπης και υποστήριξης, η οποία θα πρέπει να παρέχεται μέσα από ολιστικές και ποιοτικές υπηρεσίες. Ως επίσημος εταίρος της DG ECHO θα έχουμε τη δυνατότητα να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες παιδιών προσφύγων και μεταναστών, όπως και των οικογενειών τους που ζουν στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας ένα πανελλαδικό δίκτυο διασυνδεδεμένων υπηρεσιών και δράσεων, τις οποίες και είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε σήμερα στον Επίτροπο Στυλιανίδη».

Ο Επίτροπος της Ε.Ε. για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων, κ. Χρήστος Στυλιανίδης τόνισε: «Θα ήθελα να υποδεχτώ «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη μεγάλη οικογένεια των επίσημων εταίρων της DG ECHO. Η εμπειρία που έχει ο Οργανισμός στους τομείς της υγείας και προστασίας είναι πολύ σημαντική προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Τρέφω βαθιά εκτίμηση για τη διαχρονική δέσμευση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να βοηθήσει τα παιδιά και θα τους υποστηρίξω σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια. Μαζί, θα εργαστούμε για να διασφαλίσουμε την ευημερία των κοριτσιών και των αγοριών που εγκαταλείπουν τον πόλεμο και για να τους παρέχουμε εξατομικευμένα την προσοχή που έχουν ανάγκη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ