Draxis: Επιχειρησιακό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην ΠΚΜ

Την Τρίτη 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της DRAXIS ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΕ, ανάδοχο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Αντιμετώπισης της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

H Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία επιχειρεί να προτείνει ολοκληρωμένα και συντονισμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Τους επόμενους 9 μήνες η ομάδα της DRAXIS θα εργαστεί από κοινού με τις αρχές Πολιτικής Προστασίας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Επιστημονική Κοινότητα και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για το καλύτερο αποτέλεσμα στο στρατηγικής σημασίας έργο αυτό.

Για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου Αντιμετώπισης της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης η ομάδα έργου θα καταγράψει και θα αξιολογήσει τις πηγές ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη Περιφέρεια, θα εκτιμήσει το μέγεθος του προβλήματος και θα προτείνει σειρά εναλλακτικών λύσεων και μέτρων τόσο για την αντιμετώπιση των υψηλών επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης, όσο και για την προστασία των πολιτών. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του έργου, η DRAXIS θα διοργανώσει σειρά προωθητικών ενεργειών για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και την ενίσχυση της συμμετοχής τους στις υπό διαμόρφωση πολιτικές.

Η DRAXIS ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΕ ιδρύθηκε το 2000 στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων περιβαλλοντικής πληροφορικής και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για περιβαλλοντικά θέματα. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει αναπτύξει μια δυνατή και έμπειρη ομάδα σε θέματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η οποία συμμετέχει σε ερευνητικά έργα και ασχολείται ενεργά με την χαρτογράφηση της ποιότητας του αέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ