Η Mondelēz International επεκτείνει τα σχέδια ενδυνάμωσης της θέσης των γυναικών στις κοινότητες του κακάο

Η Mondelēz International προχωράει σε νέα σχέδια δράσης για την επιτάχυνση της χειραφέτησης των γυναικών σε τέσσερις χώρες προέλευσης του κακάο στο πλαίσιο του Cocoa Life, που αποτελεί το πρόγραμμα αειφορίας της εταιρείας για το κακάο. Η εταιρεία ξεκίνησε συγκεκριμένα σχέδια δράσης για την ενδυνάμωση των γυναικών στην Γκάνακαι την Ακτή του Ελεφαντοστού το 2014 τα οποία τώρα επεκτείνονται και περιλαμβάνουν δύο επιπλέον χώρες, την Ινδονησία και τη Δομινικανή Δημοκρατία. Αυτά τα νέα σχέδια δράσης θα ενισχύσουν περισσότερες από 100.000 γυναίκες σε περισσότερες από 1.000 κοινότητες στις τέσσερις αυτές χώρες.

Με βάση τις γνώσεις και την εμπειρία μέσα από την εφαρμογή του προγράμματος από διεθνείς και τοπικούς εταίρους, τα σχέδια επικεντρώνονται στην προώθηση της χειραφέτησης των γυναικών σε πέντε τομείς εστίασης: τη γεωργία, την τοπική κοινωνία, τη νεολαία, τα μέσα διαβίωσης και το περιβάλλον. Τα σχέδια ενδυνάμωσης των γυναικών προσαρμόζονται ανάλογα με τις τοπικές ανάγκες και υποστηρίζονται από μια μεθοδολογία αλλαγής που συνδέει τους πόρους, τις δραστηριότητες, τα αποτελέσματα και την τελική επίδραση. Όλες οι δραστηριότητες αξιολογούνται τακτικά προκειμένου να βελτιώνονται και να έχουν ακόμη μεγαλύτερο και πιο βιώσιμο θετικό αντίκτυπο.

«Ως εταιρεία, έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε σνακ που έχουν γίνει με τον σωστό τρόπο και αυτό περιλαμβάνει την εξέλιξη της αλυσίδας εφοδιασμού του κακάο μας για να αναπτυχθούν ευκαιρίες για τους αγρότες και τις τοπικές κοινότητες», δήλωσε η Cathy Pieters, Διευθύντρια του Cocoa Life. «Πιστεύουμε ότι η ενδυνάμωση των γυναικών διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία αειφόρων κοινοτήτων κακάο. Με βάση την εμπειρία μας, στις κοινότητες όπου οι φωνές των γυναικών ακούγονται και αντιμετωπίζονται με ισότιμο τρόπο, βλέπουμε αύξηση των εισοδημάτων, καλύτερη διαχείριση των οικονομικών της οικογένειας και αύξηση της συμμετοχής στο σχολείο. Αυτό μεταφράζεται σε καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα και πιο βιώσιμη καλλιέργεια του κακάο. Η ενδυνάμωση των γυναικών αυξάνει τις ευκαιρίες για όλους».

«Η ενδυνάμωση των γυναικών αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Oxfam και στηρίζει τους Στόχους του ΟΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη», δήλωσε η Sarah Zoen της Oxfam America. «Καλωσορίζουμε τη δέσμευση του Cocoa Life για την ενδυνάμωση των γυναικών και αναγνωρίζουμε τον λεπτομερή και τοπικά ευαίσθητο χαρακτήρα των σχεδίων του. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι η Mondelēz International επεκτείνει αυτή τη δέσμευση συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία SIWEE της Oxfam, που αποτελεί μια πρωτοβουλία πολλών εμπλεκομένων μερών με στόχο τη συστηματική αλλαγή της οικονομικής ενδυνάμωσης των γυναικών σε όλη την αλυσίδα γεωργικής παραγωγής στην Γκάνα. Καλούμε περισσότερες επιχειρήσεις να αναγνωρίσουν τις ευκαιρίες που ενυπάρχουν στην ενίσχυση της χειραφέτησης των γυναικών στις αλυσίδες εφοδιασμού τους».

Τα υφιστάμενα σχέδια δράσης του Cocoa Life έχουν ήδη αποδώσει μετρήσιμα αποτελέσματα. Με την επέκταση της πρόσβασης των γυναικών στην Ακτή του Ελεφαντοστού και την Γκάνα σε χρηματοδοτική ενίσχυση, τα σχέδια δράσης του Cocoa Life έχουν ήδη συμβάλει σημαντικά στην ενδυνάμωση των γυναικών, βοηθώντας τις γυναίκες να αποκτήσουν μεγαλύτερη πρόσβαση και έλεγχο τόσο των οικιακών όσο και των παραγωγικών πόρων. Το πρόγραμμα Cocoa Life παρέχει σε 50.000 γυναίκες ετησίως πρόσβαση στη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης τους και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, προκειμένου να τους δώσει την ευκαιρία να αναδείξουν τις δυνατότητές τους. Περισσότερα από 59.000 μέλη των τοπικών κοινωνιών έχουν επίσης εκπαιδευτεί στην ευαισθητοποίηση σχετικά με το φύλο ώστε να αλλάξουν αντιλήψεις, συμπεριφορές και να αντιμετωπίζουν τις ανισότητες μεταξύ των φύλων.

Η έκθεση των σχεδίων δράσης της Mondelēz International για την ενδυνάμωση της θέσης  των γυναικών είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση https://bit.ly/2RildoV

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ