PwC Ελλάδας: Ο απολογισμός Βιωσιμότητας για το 2017

Η PwC Ελλάδας δημοσιεύει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον Απολογισμό Βιωσιμότητας που αφορά στο οικονομικό έτος 2017. Ο απολογισμός παρουσιάζει τις δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας, οι οποίες είναι στενά συνδεδεμένες με τις εταιρικές αξίες και τον σκοπό, που είναι η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στη κοινωνία και η επίλυση σημαντικών προβλημάτων. Η στρατηγική και οι δράσεις της PwC Ελλάδας, καθώς και η προσέγγισή της για την Εταιρική Υπευθυνότητα εστιάζει σε τέσσερις άξονες:

Υπεύθυνη επιχειρηματικότητα

Η PwC δεσμεύεται για την προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, καταπολεμώντας την διαφθορά και διασφαλίζοντας την διαφάνεια και ασφάλεια σε όλο το εύρος των λειτουργιών και δραστηριοτήτων της. Παράλληλα, προσφέρει ενεργά στην ελληνική οικονομία μέσω καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών που για το ΟΕ2017 ανήλθαν συνολικά σε 35 εκατ. ευρώ, τη δημοσίευση πέντε μελετών κατά το ίδιο διάστημα που αφορούν στην ελληνική οικονομία και αγορά, και την προβολή της χώρας μας μέσω της διοργάνωσης 18 συνεδρίων των μελών του παγκοσμίου δικτύου της PwC που προσέλκυσαν 2.300 σύνεδρους από όλο τον κόσμο.

Ποικιλομορφία και ενσωμάτωση στο ανθρώπινο δυναμικό και στο εργασιακό περιβάλλον

Η PwC επιδιώκει να παρέχει ένα εργασιακό περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών στους ανθρώπους της και επενδύει συνεχώς στην εκπαίδευση και ανάπτυξή τους. Επιπλέον, εντείνει τις πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της ποικιλομορφίας και ενσωμάτωσης. Πιο συγκεκριμένα κατά το ΟΕ2017, η PwC ξεκίνησε το πρόγραμμα ευεξίας των εργαζομένων της παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη όλο τον χρόνο και όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ παράλληλα παρείχε υπηρεσίες υγιεινής διατροφής στο σύνολο των εργαζομένων της. Το ενδιαφέρον προς τους ανθρώπους της, συμπληρώνει η υποστήριξη των αθλητικών και καλλιτεχνικών ομάδων που έχουν δημιουργηθεί από τους ίδιους . Όσον αφορά σε θέματα ισότητας, η PwC συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία του ΟΗΕ HeForShe που στοχεύει στη εξάλειψη των ανισοτήτων ανάμεσα στα δύο φύλα.

Υποστήριξη της κοινωνίας

Ο άξονας αυτός επικεντρώνεται στην δημιουργία αξίας για την κοινωνία μέσω της Κοινωνικής επιχειρηματικότητας.  Η PwC στηρίζει νεοφυείς και κοινωνικές επιχειρήσεις, εκκολαπτήρια και ΜΚΟ μέσω του εθελοντισμού των εργαζομένων της. Το ΟΕ2017 αφιερώθηκαν περισσότερες από 6.000 ώρες εθελοντισμού από τους εργαζόμενους στο πλαίσιο του βραβευμένου Προγράμματος Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της εταιρείας πρόσφεραν pro bono mentoring και συμβουλευτικές υπηρεσίες, επαγγελματική εκπαίδευση και σεμινάρια. Παράλληλα, ξεκίνησε το πρόγραμμα μακροπρόθεσμης υποστήριξης της AFI-AMKE όπου εργαζόμενοι της PwC παρέχουν εθελοντικές υπηρεσίες πλήρους απασχόλησης σε νεοφυείς και κοινωνικές επιχειρήσεις. Το ΟΕ2017, για 10η συνεχή χρονιά η PwC υποστήριξε την MDA Hellas, τόσο με pro bono υπηρεσίες ελέγχου όσο και μέσω των εθελοντών δρομέων της PwC οι οποίοι έτρεξαν στον Μαραθώνιο της Αθήνας σπρώχνοντας αναπηρικά αμαξίδια μελών της ΜDA.

Στις δράσεις της Εταιρικής Υπευθυνότητας για το ΟΕ2017 προστέθηκε και η υποστήριξη της Παραολυμπιακής και Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας κολύμβησης  Αλεξάνδρας Σταματοπούλου για την προετοιμασία της για τους Παραολυμπιακούς του Τόκιο το 2020.

Περιβαλλοντική διαχείριση

Κύριος άξονας της στρατηγικής για την Εταιρική Υπευθυνότητα της PwC αποτελεί και η καταμέτρηση για την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος καθώς και η εκπαίδευση των εργαζομένων της. Ως προς αυτή τη κατεύθυνση, η λειτουργία της εταιρείας διέπεται από περιβαλλοντική υπευθυνότητα που αποτυπώνεται μέσα από πρακτικές ανακύκλωσης, μείωση ενεργειακών πόρων και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, καυσίμων και νερού. Συγκεκριμένα, το ΟΕ2017 συγκριτικά με το ΟΕ2016, η PwC μείωσε την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, την κατανάλωση καυσίμων οχημάτων και την  προμήθεια νερού, κατά 4%, 8% και 16% αντίστοιχα. Επίσης, κατά τα δύο τελευταία έτη προχώρησε σε μείωση της κατανάλωσης χαρτιού πάνω από 10.000kg.

Η Γιολάντα Κουρασμενάκη, Επικεφαλής Corporate Responsibility της PwC Ελλάδας δήλωσε «Στόχος μας είναι να κάνουμε θετική διαφορά στην κοινωνία μέσα στην οποία λειτουργούμε, προσφέροντας τόσο τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μας όσο και την έντονη διάθεση εθελοντισμού των ανθρώπων μας. Αυτό αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα του Global People Survey, κατά το οποίο, 80% των συμμετεχόντων από την PwC Ελλάδας δήλωσαν ότι είναι περήφανοι που εργάζονται στην εταιρεία ενώ το 70% δηλώνει ικανοποιημένο από το κοινωνικό έργο μας. Συνεχίζουμε να επενδύουμε θέτοντας ολοένα και πιο υψηλούς στόχους.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ