Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας υποστηρίζει την Emfasis Foundation

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας ανακοίνωσε σήμερα δωρεά ύψους AU$35,000 για την χρηματοδότηση των Κινητών Μονάδων Στήριξης της Emfasis για δεύτερη συνεχή χρονιά, βοηθώντας περισσότερους από 1300 άστεγους ανθρώπους στην Αθήνα και στον Πειραιά.

Ο κ. Nicholas Pappas, Πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας, δήλωσε πως η επέκταση των προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας στο δρόμο του Emfasis του τελευταίους 12 μήνες, παρείχε την απαραίτητη δυνατή υποστήριξη στους ανθρώπους που ζουν στο δρόμο, στα πρόθυρα αστεγίας, ή αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις επιβίωσης και κοινωνικό αποκλεισμό.

«Με την υποστήριξη του THI Αυστραλίας, η Emfasis ήταν σε θέση να  βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους που βρίσκονταν σε ανάγκη και να επηρεάσει θετικά την ζωή αυτών των ανθρώπων. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να στηρίξουμε την Emfasis Foundation για δεύτερη χρονιά», είπε ο κ. Ν. Pappas.

Οι ομάδες της Κινητής Ομάδας Στήριξης της Emfasis καλύπτουν γειτονιές στις οποίες ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες άστεγοι και ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Επιπλέον διευθετούν τις άμεσες ανάγκες των ανθρώπων διανέμοντας φαγητό και πακέτα πρώτων βοηθειών, ενώ παράλληλα αποτελούν τον συνδετικό κρίκο με τις υπηρεσίες κοινωνική υποστήριξης.

«Οι οικονομικές δυσκολίες που εμφανίστηκαν την Ελλάδα κατά την τελευταία δεκαετία οδήγησαν σε δραματική αύξηση της αστεγίας και του αριθμού των ανθρώπων που ζουν στον δρόμο», δήλωσε η κα. Μαρία Καρρά, Συνιδρύτρια της Emfasis.

«Για δεύτερη χρονιά, η σημαντική υποστήριξη από το THI Αυστραλίας θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να βοηθάμε αποτελεσματικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων που ζουν στους δρόμους της Αθήνας, όπου η ανάγκη είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Δεν πρόκειται μόνο για μία άμεση ανακούφιση και μία μεμονωμένη βοήθεια. Παρέχουμε μακροπρόθεσμη υποστήριξη στους ανθρώπους ώστε να βρουν προσωρινή στέγαση και απασχόληση και να επανενταχθούν σταδιακά στην κοινωνία» είπε η κα. Καρρά.

Έχοντας ιδρυθεί το 2013, οι ομάδες της Emfasis αποτελούμενες από κοινωνιολόγους, ψυχολόγους και άλλους ειδικούς και εκπαιδευμένους εθελοντές, στοχεύουν στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης σε άστεγους και σε ανθρώπους χωρίς μόνιμη στέγη, βοηθώντας τους να κινητοποιηθούν, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες και ιατρική φροντίδα, να επανεκδώσουν το έγγραφο της ταυτότητάς τους ή να αποκτήσουν παροχές κοινωνικής ασφάλισης, ενώ ταυτόχρονα τους συνοδεύουν σε ιατρικές και άλλες υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Η Emfasis διεξάγει λεπτομερείς δημογραφικές χαρτογραφήσεις των υποβαθμισμένων περιοχών και πληθυσμών, καταγράφοντας τις ακριβείς ανάγκες και το προφίλ του ευάλωτου πληθυσμού.

«Η δωρεά από το THI Αυστραλίας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε διαρκή παρουσία στον τομέα των Μονάδων Κινητής Υποστήριξης. Μπορέσαμε να δημιουργήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και να αυξήσουμε σημαντικά τον αριθμό των περιπτώσεων που χρήζουν επαναληπτικής συμβουλευτικής για τα επόμενα βήματα», είπε η κα. Μαρία Καρρά. «Διαθέτοντας μία σταθερή ομάδα και παρουσία, για να μπορούμε να εξυπηρετούμε με επιτυχία σε ότι υποσχόμαστε, καταφέραμε να έχουμε σχεδόν τριπλασιάσει τον αριθμό των ανθρώπων που έχουμε στηρίξει και παρακινήσει να επανακτήσουν μία καλύτερη ζωή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ