Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 9ο ZAGORI Mountain Running

Με 2.300 αγωνιστικές συμμετοχές από Ελλάδα και 37 χώρες του εξωτερικού και 12.000 επισκέπτες ολοκληρώθηκε το 9ο ZAGORI Mountain Running, στο Τσεπέλοβο και τους Κήπους Ζαγορίου.

Η μεγαλύτερη γιορτή αγωνιστικού και μαζικού αθλητισμού που καταφέρνει κάθε καλοκαίρι να πλημμυρίζει τα βουνά και τα μονοπάτια των Ζαγοροχωρίων με αθλητές, επισκέπτες και παιδιά.

Για 9η χρονιά, αθλητές και επισκέπτες απόλαυσαν την ομορφιά του καταπράσινου τοπίου του Ζαγορίου, μέσα από τις μοναδικές διαδρομές των TeRA 80km, Marathon 44km, Half Marathon 21km και Entry Race 10km. Δυναμικό παρόν έδωσαν οι «δρομείς» 6 – 12 χρονών, που έτρεξαν στο Zagoraki Race 1km. Τις απονομές της απαιτητικής διαδρομής του TeRA 80km, πραγματοποίησε ο κ. Άλκης Χήτος, εκ των ιδιοκτητών της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ).

Με στόχο να διασφαλιστεί μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τους αθλητές και τους επισκέπτες της διοργάνωσης και πάλι φέτος το φυσικό νερό μεταλλικό ΖΑΓΟΡΙ, φυσικό μέρος της μοναδικής φύσης των Ζαγοροχωρίων, σε συνεργασία με το εθνικό σύστημα ανακύκλωσης, την Ανταποδοτική Ανακύκλωση, έφεραν τη φορητή μονάδα ανακύκλωσης εξοπλισμένη με φωτοβολταϊκά πάνελ. Παράλληλα τοποθετήθηκαν στα χωριά που φιλοξένησαν τους Αγώνες, ειδικοί κάδοι ρευμάτων για την ανακύκλωση συσκευασιών από πλαστικό και αλουμίνιο. Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, οι εθελοντές της διοργάνωσης, οι οποίοι με το μήνυμα «Σεβασμός στον Τόπο Πίσω από το Βουνό», καλούσαν τον κόσμο να ανακυκλώσει τις συσκευασίες του. Ο στόχος επετεύχθη, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του 9ου ZAGORI Mountain Running, ήταν και φέτος μηδενικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ