Εκστρατεία ευαισθητοποίησης από P&G, National Geographic και Global Citizen 

Η Procter & Gamble, το National Geographic και το Global Citizen, παρουσιάζουν τη νέα σειρά-ντοκιμαντέρ 6 επεισοδίων «Activate: Κίνημα Global Citizen», σε συμπαραγωγή Global Citizen και Radical Media. Η νέα σειρά έχει κεντρικό άξονα τα παγκόσμια ζητήματα που αφορούν την ακραία φτώχεια, την ανισότητα και τη βιωσιμότητα και στόχο να κινητοποιήσει τους πολίτες του κόσμου για την επίτευξη ουσιαστικών και δομικών αλλαγών. Η σειρά θα προβληθεί σε 172 χώρες και 43 γλώσσες. Στην Ελλάδα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 20:10 στο National Geographic (διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision).

Το κάθε επεισόδιο εμβαθύνει σε διαφορετικό ζήτημα που σχετίζεται με αιτίες που προκαλούν την ακραία φτώχεια. Αυτό το επιτυγχάνει ακολουθώντας βήμα-βήμα την παγκόσμια εκστρατεία της Global Citizen, μαζί με τους υποστηρικτές, τους ακτιβιστές και φυσικά μαζί με τους ανθρώπους των οποίων οι ζωές αλλάζουν προς το καλύτερο. Οι θεματικές των επεισοδίων του «Activate: Κίνημα Global Citizen»  περιλαμβάνουν:

  • «ACTIVATE: Εξάλειψη της Φτώχειας»
  • «ACTIVATE: Το τέλος της Χρηματικής Εγγύησης»
  • «ACTIVATE: Δικαίωμα στην Εκπαίδευση»
  • «ACTIVATE: Εκπαίδευση Κοριτσιών»
  • «ACTIVATE: Τέλος Ρύπανσης από Πλαστικό»
  • «ACTIVATE: Καθαρό Πόσιμο Νερό»

Η σειρά «Activate: Κίνημα Global Citizen»  θα ταξιδέψει τους τηλεθεατές, στην πρώτη γραμμή όπου συντελούνται οι αλλαγές, απέναντι στην ακραία φτώχεια, εκεί όπου ξεκινούν οι αληθινές, έμπρακτες πρωτοβουλίες  της P&G και της Global Citizen. Μέσα από τα μάτια των ακτιβιστών Uzo Aduba, Rachel Brosnahan, Hugh Jackman, Gayle King, Usher, Pharrell Williams και μέσα από τη μοναδική  ματιά του National Geographic, οι τηλεθεατές θα ακούσουν τις ιστορίες, θα γνωρίσουν τους ανθρώπους και θα γίνουν οι ίδιοι μάρτυρες της δουλειάς που γίνεται ενάντια στην ακραία φτώχεια, με απώτερο σκοπό  να εμπνεύσει ένα μεγαλύτερο κίνημα ενδιαφέροντος.

Το «Activate: Κίνημα Global Citizen» είναι αποτέλεσμα της κοινής δέσμευσης του National Geographic, της P&G και του Global Citizen να αξιοποιήσουν την εμβέλειά τους και τη συλλογική τους επιρροή στο κοινό στο οποίο απευθύνονται, ώστε να εμπνεύσουν μια διεθνή κοινότητα ανθρώπων να αναλάβουν δράση.

Η Global Citizen εργάζεται πάνω από 10 χρόνια, με τη συμμετοχή των πολιτών, για την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας κινητοποιώντας επιχειρήσεις, οργανισμούς και κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε αλλαγές που θα έχουν πραγματικό αντίκτυπο, σε όλον τον κόσμο.

Η P&G μέσα από τις εμβληματικές της μάρκες και την κινητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της, αναδεικνύει σημαντικά ζητήματα όπως είναι η εκπαίδευση των κοριτσιών, η παροχή καθαρού πόσιμου νερού σε τοπικές κοινότητες, η ανακούφιση από φυσικές καταστροφές και έμπρακτα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτών.

Το National Geographic, για περισσότερα από 130 χρόνια χρησιμοποιεί τη δύναμη της εικόνας και της αφήγησης, ώστε μέσα από συναρπαστικές ιστορίες  να βοηθήσει το κοινό να κατανοήσει τον πλανήτη αλλά και το ρόλο του σε αυτόν.

«Το ACTIVATE είναι μια πλατφόρμα με δυνατές αφηγήσεις όπου οι μάρκες της P&G – όπως Tide, Always, και Head & Shoulders – μπορούν να πουν τη δική τους ιστορία χρησιμοποιώντας τη φωνή τους ως κινητήρια δύναμη αλλαγής», σημειώνει ο Marc Pritchard, Chief Brand Officer, Procter & Gamble. «Τα προϊόντα μας αγγίζουν καθημερινά κάθε άνθρωπο στον πλανήτη και μπορούν να γίνουν φορείς αλλαγής. Πιστεύουμε ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δοθούν λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, είναι αυτά τα προϊόντα να πυροδοτήσουν το διάλογο, να επηρεάσουν συμπεριφορές και να κινητοποιήσουν δράσεις με στόχο έναν κόσμο καλύτερο για όλους μας».

«Στο National Geographic θέλουμε να λέμε τις ιστορίες που έχουν σημασία και είμαστε ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε μαζί με συνεργάτες όπως η P&G και η Global Citizen, που μοιραζόμαστε κοινές αξίες και θέλουμε να πούμε τις ίδιες ιστορίες», λέει η Courteney Monroe, President, National Geographic Global Television Networks. «Κάθε επεισόδιο του ACTIVATE θέλουμε να γίνει φωνή διαμαρτυρίας επικεντρωμένη σε πραγματικές λύσεις παραθέτοντας ταυτόχρονα και τους τρόπους μέσω των οποίων αυτές επιτυγχάνονται. Μια στρατηγική προσπάθεια που ευελπιστούμε ότι θα ενθαρρύνει όλον τον κόσμο, να περάσουν από την πρόθεση, στη δράση».

«Μέσα από τη συνεργασία μας με το National Geographic και την P&G, είμαστε ενθουσιασμένοι που για πρώτη φορά μπορούμε να μοιραστούμε τις ιστορίες πίσω από αυτό το κίνημα ώστε να ενθαρρύνουμε τους τηλεθεατές σε 172 χώρες να ορθώσουν το ανάστημά τους και να συμμετάσχουν στον αγώνα μας», αναφέρει ο Hugh Evans, CEO, Global Citizen.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ