Chiquita: Oι μπανάνες ντύθηκαν ροζ για καλό σκοπό

Το ροζ είναι το νέο κίτρινο για τις μπανάνες Chiquita για τον Οκτώβρη. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η εταιρεία στηρίζει το μήνα ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού χρωματίζοντας το εμβληματικό μπλε αυτοκόλλητό της ροζ, για να ταιριάζει με τη ροζ κορδέλα, το διεθνές σύμβολο κατά του καρκίνου του μαστού.

O μήνας ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού είναι μία διεθνής πρωτοβουλία που διοργανώνουν οργανώσεις κατά του καρκίνου του μαστού σε όλο τον κόσμο. Το Ροζ Αυτοκόλλητο της Chiquita είναι μια μοναδική ευκαιρία για την εταιρεία να στηρίξει αυτές τις σημαντικές προσπάθειες σε παγκόσμια κλίμακα, ευαισθητοποιώντας περισσότερους για την ασθένεια και να συμβάλλει στη συγκέντρωση πόρων για την βελτίωση της έρευνας, της πρόληψης, της διάγνωσης και της ίασης της ασθένειας. Η σημαντικότητα τέτοιων πρωτοβουλιών αποτυπώνεται στη μείωση των ποσοστών θνησιμότητας, αποτέλεσμα της έγκαιρης διάγνωσης, της αυξημένης ευαισθητοποίησης, αλλά και των βελτιωμένων μεθόδων θεραπείας.

Η Chiquita υποστηρίζει αυτό τον σκοπό με ιδιαίτερη ζέση, καθώς η πρέσβειρα της εταιρείας είναι μία γυναίκα – η διάσημη Miss Chiquita, η πρώτη κυρία των φρούτων. Επίσης, οι μπανάνες είναι από τα πιο δημοφιλή φρούτα στον κόσμο και βρίσκονται σε κάθε σχεδόν νοικοκυριό του κόσμου, επομένως αποτελούν ένα ιδανικό μέσο για να περάσουν τα τόσο σημαντικά μηνύματα του σκοπού!

Καθ’όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου 200 εκατομμύρια Ροζ Αυτοκόλλητα θα διανεμηθούν παγκοσμίως για τη στήριξη της πρωτοβουλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καρκίνος του μαστού αποτελεί το συνηθέστερο είδος καρκίνου μεταξύ των γυναικών και το δεύτερο πιο συχνό είδος καρκίνου συνολικά στον πληθυσμό, αλλά και τη δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου από καρκίνο στον γυναικείο πληθυσμό.

Στο πλαίσιο της φετινής καμπάνιας, η Chiquita θα συνεργαστεί για ακόμη μια φορά με την Αμερικάνικη Αντικαρκινική Εταιρεία και την οργάνωση Pink Ribbon στη Γερμανία. Παράλληλα, μέσα από δωρεές σε διάφορες οργανώσεις, η Chiquita θα αναπτύξει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα για την προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής και διατροφής, δημοσιεύοντας ειδικές «Ροζ Συνταγές» για το κοινό.

Η Chiquita ξεκίνησε αυτή τη δράση το 2017, θέλοντας να ενισχύσει το πρόγραμμα «Being A Good Neighbor», το οποίο δεν επικεντρώνεται μόνο στις κύριες περιοχές παραγωγής μπανάνας και τις τοπικές κοινότητες των πεδινών περιοχών της Λατινικής Αμερικής, αλλά και στην προσφορά της εταιρείας στους καταναλωτές.

Πέρυσι, η Chiquita συνεργάστηκε στη Βρετανία με το  GIRLvsCANCER, μια ένωση γυναικών που έχουν επιβιώσει από καρκίνο, φτιάχνοντας μια σειρά από ειδικά T-shirts, η πώληση των οποίων βοήθησε στη συγκέντρωση χρημάτων για το σκοπό. Παράλληλα, στην Ιταλία, η εταιρεία «έτρεξε» καμπάνια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του Μιλάνο, επιδιώκοντας την ευαισθητοποίηση για την έγκαιρη διάγνωση, προτρέποντας τις γυναίκες να ελέγχουν συχνά το στήθος τους, ενώ  τα μηνύματα των Ροζ Αυτοκόλλητων προωθήθηκαν και από μια παγκόσμια καμπάνια ενημέρωσης.

Φέτος, οι προσπάθειες της Chiquita θα επικεντρωθούν σε δωρεές σε διάφορους οργανισμούς, καθώς επίσης και στην αύξηση της ευαισθητοποίησης των γυναικών σχετικά με τους τρόπους πρόληψης της ασθένειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ