Κάνε ένα #BreastBreak: Πρωτοβουλία της Avon για το καρκίνο του μαστού

Η Avon, για 27η χρονιά, υποστηρίζει τον αγώνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού, δημιουργώντας ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για τις γυναίκες να κάνουν μία παύση για τον απαραίτητο έλεγχο.

Στην Ελλάδα μετουσιώνει την πρωτοβουλία αυτή στην υποστήριξη της Επιστημονικής Μαστολογικής Εταιρείας, Ίαση, Στήριξη, Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. με την πραγματοποίηση Αποστολών Υγείας μέσα στο 2019 με κύριο στόχο τον προληπτικό έλεγχο. Παράλληλα δίνει έμφαση στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των γυναικών για τη σημαντικότητα της εξέτασης στην προστασία της υγείας του στήθους.

Σε ειδική εκδήλωση ενημέρωσης για τον Τύπο στο Public Café του Συντάγματος, η Avon άναψε συμβολικά μία χαρακτηριστική ροζ λάμπα, σηματοδοτώντας τη σημαντικότητα των πρωτοβουλιών της, ενώ στην ίδια εκδήλωση, εθελοντές ιατροί, επιστημονικοί συνεργάτες της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. μίλησαν για την ασθένεια και τις δράσεις της οργάνωσης για την προσφορά διαγνωστικής, ιατρικής, χειρουργικής, νοσηλευτικής και ψυχολογικής στήριξης σε περισσότερες από 150 γυναίκες, μέχρι στιγμής, οι οποίες αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά στα έξοδα αντιμετώπισης της νόσου, αλλά και τη διενέργεια περισσότερων από 7.000 δωρεάν προληπτικών ελέγχων και την ενημέρωση εκατοντάδων πολιτών σε Ήπειρο, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Ικαρία, Φούρνοι, Λακωνία, Μάνη, Εύβοια, Σκύρο, Κυκλάδες, Αττική.

Με στόχο τη συνεχή και αποτελεσματική ενημέρωση των γυναικών στην Ελλάδα, η Avon δημιούργησε video, όπου ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. Χειρουργός Μαστού, Dr Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης, απευθύνεται στο κοινό, προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές και αποσαφηνίζοντας «Μύθους και Αλήθειες» για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου.

Ο κος Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη αποδεχτήκαμε φέτος την υποστήριξη της Avon, με την οποία καταφέραμε να αυξήσουμε τον αριθμό των γυναικών που έλαβαν τις υπηρεσίες μας και να φτάσουμε σε ένα ακόμα τμήμα του γυναικείου πληθυσμού. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε γιατί ο καρκίνος του μαστού μπορεί να είναι ιάσιμος.»

Παράλληλα, από τις 14 Οκτωβρίου και για δύο εβδομάδες, η εταιρεία «έντυσε» έναν συρμό στο Αττικό Μετρό στην Αθήνα με τα ειδικά μηνύματα της εκστρατείας, επικοινωνώντας την σπουδαιότητα του ελέγχου, προτρέποντας χιλιάδες γυναίκες που μετακινούνται καθημερινά στην πόλη να κάνουν μία «στάση» για να εξεταστούν και υπενθυμίζοντας σε όλους ότι δεν πρέπει να αμελούν την υγεία του μαστού.

Η υποστήριξη των παραπάνω δράσεων πραγματοποιείται με χρήματα που συγκεντρώνονται αποκλειστικά από την πώληση των ειδικά σχεδιασμένων προϊόντων της εκστρατείας κατά του καρκίνου του μαστού. Τα προϊόντα αυτά αναλυτικά βρίσκονται εδώ, με το Εβδομαδιαίο Ημερολόγιο και Σημειωματάριο για το 2020 να αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο για την ενίσχυση της εκστρατείας.

Η Avon ενθαρρύνει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο να κάνουν ένα «Breast Break». Είτε πρόκειται για έναν αυτοέλεγχο μία ή δύο φορές το μήνα, ή για μια ετήσια μαστογραφία, είτε απλά ανοίγοντας διάλογο για την υγεία του μαστού με τους φίλους και την οικογένεια – καθένα από αυτά είναι σημαντικά βήματα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ