Πέγκυ Βελλιώτου, KPMG: Θέλουμε να στηρίξουμε επιχειρήσεις και στελέχη σε αυτή την δύσκολή συγκυρία

Aκόμη μια φορά η KPMG ανταποκρινόμενη στη συγκυρία και στις προκλήσεις που διατρέχουν οι επιχειρήσεις από την πανδημία του κορονοϊού, προβαίνει σε μια δράση κοινωνικής υπευθυνότητας προς το ελληνικό επιχειρείν. Συγκεκριμένα, η ομάδα επιλογής στελεχών της εταιρείας προσφέρει χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση την τοποθέτηση επαγγελματιών για όλες τις θέσεις, οι οποίες προκύπτουν από τις έκτακτες ανάγκες των εταιρειών και συνδέονται με την επάνδρωσή τους για τη διαχείριση της πανδημίας.

Με αφορμή την πρωτοβουλία αυτή, η Πέγκυ Βελλιώτου,Γενική Διευθύντρια, Συμβουλευτικό Τμήμα, KPMG μίλησε στο CSRnews.gr

Πως προέκυψε η σκέψη για την προσφορά της εταιρείας; Με τη συγκυρία του Covid-19 έχετε παρατηρήσει κάποια σχετική κινητικότητα σε θέσεις εργασίας;

Η συνεχής επικοινωνία της ομάδας επιλογής στελεχών με επαγγελματίες και εταιρείες μας έδωσε πολύ γρήγορα μία εικόνα της αγοράς και των συνθηκών που γρήγορα θα επικρατήσουν στο κοντινό μέλλον. Έτσι σκεφτήκαμε πως μπορούμε να «επιστρέψουμε» την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία που τόσα χρόνια έχουμε χτίσει με την αγορά μας, σε μία συγκυρία ευαίσθητη και σε μία αγορά εργασίας ευάλωτη.

Όντως με αυτή τη νέα συνθήκη που έχει ορίσει ο Covid-19, οι θέσεις ιατρών και άλλων εξειδικευμένων επαγγελματιών στο χώρο της υγείας, διοικητικό προσωπικό σε εταιρείες που δεν έχουν αυξήσει το τζίρο τους αλλά απαιτείται να έχουν σε κάποιες θέσεις περισσότερα άτομα ή θέσεις συνδεδεμένες με την αντιμετώπισης μίας κρίσης, όπως επικοινωνία, καλυτέρευση διαδικασιών σε συγκεκριμένα τμήματα ώστε να προκύψει αύξηση παραγωγικότητας, είναι μερικά από τα ζητούμενα σήμερα.

Η KPMG έχει έντονο κοινωνικό προφίλ και το αποδεικνύει συχνά με πρωτοβουλίες και δράσεις, γνωστές πλέον στο κοινό. Με ποιον τρόπο πιστεύεται πως θα βοηθήσετε τις επιχειρήσεις με την πρωτοβουλία αυτή;

Η ομάδα επιλογής στελεχών διαθέτει την εμπειρία, τη γνώση των εξειδικευμένων θέσεων και τις ανάγκες των επιμέρους κλάδων όπως προκύπτουν από τις σημερινές προκλητικές για την αγορά συνθήκες. Αυτή την εμπειρία και γνώση θέλουμε να προσφέρουμε τις εταιρείες και τους οργανισμούς και ‘αγωνίζονται’ να συνεχίσουν. Παράλληλα, ελπίζουμε και αγωνιούμε να βοηθήσουμε και τα στελέχη στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που ενδεχομένως πληγούν από αυτή τη συνθήκη της αγοράς.

Είναι για όλους μια πρωτόγνωρη συγκυρία και μας επηρεάζει σε πολλά επίπεδα. Τι θα προτείνατε στους εργαζόμενους και τις διοικήσεις των επιχειρήσεων; Πώς να διαχειριστούν αυτή τη νέα πραγματικότητα;

Τα νερά είναι αχαρτογράφητα και ζούμε με την ομάδα μου τη κάθε ημέρα ξεχωριστά, τόσο στα πλάνα μας όσο και στις ενέργειες μας, τις επικοινωνίες μας και τις προτεραιότητες μας που αλλάζουν και μέσα στην ημέρα. Δεν ξέρω εάν μπορώ να δώσω εύκολα συμβουλές και προτάσεις, αυτές αναζητώ και εγώ άλλωστε, σε καθημερινό brainstorming με τους ανθρώπους μου αλλά και με τον εαυτό μου σε απολογισμό καθημερινό.

Εάν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιες περιοχές που πρέπει μάλλον να δούμε προσεκτικά είναι:

  • η ευελιξία μας στα νέα δεδομένα πρέπει να φτάσει το «άριστο»,
  • η συνεχής και με διαφάνεια επικοινωνία με τους στενούς μας συνεργάτες,
  • η έννοια μας για πράγματα που δεν τα σκεφτόμασταν και αξιολογούσαμε μέχρι σήμερα και η προσαρμογή μας σε αυτά, όπως για παράδειγμα πόσα παιδιά και σε τι ηλικία έχει ο συνάδελφος μας που δουλεύει από το σπίτι σήμερα;
  • και τέλος το μυαλό μας στη δουλειά και στο μέλλον γιατί αυτό θα έρθει συντομότερα απ’ ότι νομίζουμε.

Με ποιον τρόπο μπορούν οι εταιρείες να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία σας;

Πολύ απλά μας στέλνουν την ανάγκη σε στελέχωση στο email Covid19-StaffingNeeds@kpmg.gr και με αναλυτικά στοιχεία επικοινωνίας τους, ώστε μέσα σε 48 ώρες να έρθουμε εμείς σε επικοινωνία μαζί τους για να μιλήσουμε για την ανάγκη αυτή, εάν μπορούμε να την καλύψουμε και σε τι χρόνο. Αυτή η δράση ισχύει για όσους συμμετάσχουν μέχρι και 30 Απριλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ