Odyssea -ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ: Συνεργασία για τη δημιουργία ξύλινων αντικειμένων στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού

Η ομάδα της Odyssea σε συνεργασία με τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ και του Κέντρου Υποδοχής Αποφυλακισμένων σχεδίασαν, συναρμολόγησαν και τοποθέτησαν ένα ξύλινο παραμετρικό κάθισμα για το Γραφείο Διεύθυνσης των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού. Mε μια σειρά μαθημάτων και μιας συλλογικής διαδικασίας, οι συμμετέχοντες από το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ γνώρισαν την τρισδιάστατη εκτύπωση, τη κοπή laser και CNC και το ψηφιακό σχεδιασμό.

Βασικός πυλώνας δραστηριότητας για την Odyssea αποτελεί το Makerspace, ένα σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατασκευής, όπου λαμβάνουν χώρα εργαστήρια εκπαίδευσης για παιδιά & ενήλικες, θεραπευτικά εργαστήρια, ενώ ο συνδυασμός της ψηφιακής τεχνολογίας κατασκευής, των ηλεκτρονικών και των εργαλείων χειρός επιτρέπει τη δημιουργία προϊόντων μικρής και μεγάλης κλίμακας.

Η εν λόγω συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ έγινε στο πλαίσιο εργαστηρίων “Healing Through Making”. Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε άτομα, που υποφέρουν από σωματικά και ψυχικά τραύματα, έλλειψη αυτοπεποίθησης και ανασφάλεια. Μέσα από συγκεκριμένες εκπαιδευτικές και δημιουργικές διαδικασίες, το εργαστήριο συμβάλει και διευκολύνει την ψυχολογική θεραπεία των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις λειτουργίες του Makerspace εδώ.