ΑΥΡΑ : 3 περιβαλλοντικές δράσεις

    Το ΑΥΡΑ σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος παρουσιάζοντας τις 3 φετινές περιβαλλοντικές του δράσεις.

    Μετά από ψηφοφορία, το κοινό επέλεξε τις νέες δράσεις του περιβαλλοντικού προγράμματος«Κάποια Δάση έχουν τη δική τους Αύρα», που υλοποιείται για 5η συνεχή χρονιά  από το ΑΥΡΑ σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ.

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ της Coca-Cola Τρία Έψιλον συμμετέχει ενεργά στις πρωτοβουλίες προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της χώρα μας,  ανακοινώνοντας τις 3 φετινές περιβαλλοντικές δράσεις που θα υλοποιήσει, μέχρι το τέλος του 2013.

    Με σταθερό συνεργάτη την επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, συνεχίζοντας για 5η χρονιά το διεθνώς βραβευμένο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Κάποια Δάση έχουν τη δική τους Αύρα», το ΑΥΡΑ προσκάλεσε το κοινό να ψηφίσει στη σελίδα του στο facebook www.facebook.com/avragreen.gr και στο επίσημο website του www.avragreen.gr μεταξύ 10 προτεινόμενων δράσεων που επιθυμεί να γίνουν πράξη.

    Η ψηφοφορία έληξε στις 31 Μαΐου, αναδεικνύοντας τις ακόλουθες 3 περιοχές:

    • Δράμα – Βελτίωση και ανάδειξη της βλάστησης του Βοτανικού Κήπου (συγκέντρωσε 9.370 ψήφους)
    • Καλάβρυτα – Συντήρηση και ανάδειξη του δασικού μονοπατιού (συγκέντρωσε 8.301 ψήφους)
    • Σκιάθος – Εμπλουτισμός βιοτόπου κουκουναριών (συγκέντρωσε 6.815 ψήφους)

    Το έργο αυτού του σημαντικού περιβαλλοντικού προγράμματος ξεκίνησε το  2008 με κύριους στόχους τη συμβολή στην ανάκαμψη του φυσικού περιβάλλοντος, την ενίσχυση της προστασίας της βιοποικιλότητας και της προστασίας της «παραγωγής» πόσιμου νερού από τα δάση, καθώς το δάσος διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στη δημιουργία, την ποσότητα, την ποιότητα και τη διαχείριση του υδάτινου στοιχείου.
    Το πρόγραμμα αποτελεί ορόσημο για τα δεδομένα της χώρας μας καθώς μέχρι σήμερα έχουν επιτευχθεί τα παρακάτω αποτελέσματα:

    • φύτευση 29.140 δέντρων σε 7 περιοχές της Ελλάδας
    • καθαρισμοί 7 περιαστικών δασών, συλλέγοντας 17.6 τόνους απορριμμάτων, ανακυκλώσιμων υλικών και οργανικής ύλης
    • ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευση 65.800 μαθητών, μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος «Δάσος, πηγή νερού και ζωής»

    Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.facebook.com/avragreen.gr ή το website: www.avragreen.gr.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ