INTERAMERICAN: «Μικροί βιβλιοθηκονόμοι»

    Την οικονομική υποστήριξη του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μικροί βιβλιοθηκονόμοι σε δράση», που σχεδίασε και υλοποιεί το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ανέλαβε η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΚΕ «Πράξεις Ζωής». Πρόκειται για πρόγραμμα διαδραστικού χαρακτήρα, που εφαρμόζεται σε όλα τα δημοτικά σχολεία, στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λαρίσης στην Αθήνα καθώς και σε άλλα σχολεία της Α’ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της πρωτεύουσας. Τα παιδιά που συμμετέχουν, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τα παιδικά βιβλία, την κατηγοριοποίησή τους (παραμύθια, ιστορικά, γνώσεων κ.λπ.), τους συγγραφείς και να μυηθούν στα «μυστικά» της έκδοσης ενός βιβλίου και της λειτουργίας μιας βιβλιοθήκης.

    Υπολογίζεται ότι περίπου 1.600 παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων υποστηρίζονται γενικότερα από το πρόγραμμα του Εργαστηρίου Πολιτισμού του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που λειτουργεί στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης. Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά είναι εκτεθειμένα στις συνέπειες της φτώχειας και στην σοβαρή πιθανότητα της πρώιμης εγκατάλειψης του σχολείου. Στόχος του προγράμματος είναι η κάλυψη εκπαιδευτικών και πολιτιστικών αναγκών των παιδιών χωρίς καμία θρησκευτική, φυλετική, οικονομική ή άλλη κοινωνική διάκριση.

    Η INTERAMERICAN συνεργάζεται σε ποικίλες πρωτοβουλίες με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της περιθωριοποίησης, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του έργου που το Δίκτυο επιτελεί και στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που η εταιρεία έχει αναλάβει, ως μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ, για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ