Η ΡΕΑ για τον Καρκίνο του Μαστού

Η ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική, στο πλαίσιο ενεργειών της για τον Παγκόσμιο Μήνα Μαστού και με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, διοργάνωσε Ενημερωτική Ημερίδα, με θέμα  «Καρκίνος Μαστού: Μέχρι χθες παράλειψη. Από σήμερα πρόληψη!». Οι πόρτες της ΡΕΑ άνοιξαν για όλες τις γυναίκες, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013, στο ισόγειο των εγκαταστάσεών της Κλινικής.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί σφαιρικά για το θέμα της Πρόληψης και της Έγκαιρης Διάγνωσης, που ανέλυσε διεξοδικά ο γυναικολόγος – χειρουργός μαστού κ. Πανούσης Δημήτρης, για τα Πλεονεκτήματα της Ψηφιακής Μαστογραφίας, τα οποία ανέπτυξε επιτυχώς η ακτινοδιαγνώστρια κα. Μπουγά Αδαμαντία, αλλά και για την Πρόοδο στη Χειρουργική του Μαστού, που παρουσίασε ο γυναικολόγος – χειρουργός μαστολόγος, καθ. Ζερβούδης Στέφανος. Επιπλέον, η κα. Μακρή Αφροδίτη, εκπρόσωπος του Κέντρου Διατροφολογικής Υποστήριξης και Διαιτολογίας της ΡΕΑ, μίλησε για τη σχέση Διατροφής & Καρκίνου του Μαστού , αναδεικνύοντας τις τροφές – συμμάχους της πρόληψης.

Την εκδήλωση  τίμησε με την παρουσία του ο νευρολόγος-ψυχίατρος  Θάνος Ασκητής, ο οποίος κέρδισε την προσοχή όλων μιλώντας για τη Ψυχολογία της Γυναίκας που έχει υποβληθεί σε Μαστεκτομή. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία της κα Πάτρας Γαβριηλίδου, Προέδρου Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», η οποία μοιράστηκε με το κοινό την προσωπική της εμπειρία και τη μάχη της ενάντια στον καρκίνο του μαστού, απ’ όπου και βγήκε νικήτρια.

Στο τέλος των ομιλιών, ο Πρόεδρος της Ημερίδας και Διευθ. Σύμβουλος Δ.Σ. της ΡΕΑ, κ. Βρυώνης Κοσμάς κάλεσε το Διευθυντή της Κλινικής Μαστού της ΡΕΑ, κ. Ξεπαπαδάκη Γρηγόρη να απευθύνει χαιρετισμό. Ο κ. Ξεπαπαδάκης δήλωσε «τα μηνύματα των συναδέλφων μου είναι πολύ αισιόδοξα. Είναι πραγματικότητα. Ο καρκίνος του μαστού το 2013 είναι πλέον θεραπεύσιμη ασθένεια, όλες οι γυναίκες μπορούν να τον νικήσουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ