Mondelez: Συνεργασία 20 χρόνων με Παιδικό Μουσείο

To Σωματείο «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο» και η Mondelez φέτος συμπληρώνουν 20 χρόνια δημιουργικής και γόνιμης συνεργασίας.  Μια συνεργασία που έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τη συνέχεια, τη συνέπεια, την από κοινού προσφορά ενός εκπαιδευτικού έργου με αποδέκτες τα παιδιά, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όποιον ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του παιδιού.

Η συνεργασία ξεκίνησε το 1993 με την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τις οικογένειες εργαζομένων της εταιρείας στην Εθνική Πινακοθήκη και συνεχίστηκε το 1994 με την έναρξη λειτουργίας του Παιδικού Μουσείου όπου σχεδιάστηκε και λειτούργησε το έκθεμα «Εργοστάσιο» μέχρι το 2007. Από το 2007, έχει σχεδιαστεί και λειτουργεί στο Παιδικό Μουσείο το έκθεμα «Ανακαλύπτω τον εαυτό μου, Πώς κινούμαι;». Σκοπός του εκθέματος είναι τα παιδιά να ανακαλύψουν τη σημασία της σωματικής άσκησης στην καλή λειτουργία του οργανισμού και να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό τους και να συνδέσουν την άσκηση και τη διατροφή με την ευεξία του οργανισμού.
Επίσης, σταθερά από το 1994 μέχρι σήμερα το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο πραγματοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η σοκολάτα και ο Παυλίδης» για μαθητές Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού στο εργοστάσιο Παυλίδη.

Τον Οκτώβριο, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων συνεργασίας και στο πλαίσιο της συνεργασίας της Μondelez με τη μη κυβερνητική οργάνωση PRAKSIS, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο πραγματοποίησε οκτώ ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που ενθαρρύνουν την ενεργό συμμετοχή και τη βιωματική μάθηση μέσα από την έρευνα, την παρατήρηση και το παιχνίδι, τέσσερα στο Παιδικό Μουσείο και τέσσερα στο εργοστάσιο Παυλίδη.  Στα εκπαιδευτικά προγράμματα έλαβαν μέρος 167 παιδιά και γονείς οικογενειών που στηρίζει η PRAKSIS. Επίσης, περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι της Mondelez υποστήριξαν εθελοντικά το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο για την υλοποίηση των προγραμμάτων κατόπιν συμμετοχής τους σε ειδική εκπαίδευση για το εθελοντικό πρόγραμμα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Συνολικά, από το 1993 που ξεκίνησε η συνεργασία του Σωματείου και της εταιρείας μέχρι σήμερα περισσότερα από 600.000 παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν επισκεφθεί και έχουν αξιοποιήσει τα εκθέματα του Παιδικού Μουσείου που λειτουργούν με την ευγενική χορηγία της MONDELEZ και έχουν λάβει μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα στο εργοστάσιο Παυλίδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ