Printec: Απολογισμός Δράσεων ΕΚΕ για το 2013

Ο Όμιλος Printec, ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της στρατηγικής του για εταιρική κοινωνική ευθύνη (ΕΚΕ) για το 2013 υλοποίησε δράσεις οι οποίες στηρίζονται σε τρεις βασικούς άξονες: εκπαίδευση, κοινωνική συνοχή και ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ελλάδα όπου ο Όμιλος συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια, ο κύκλος των ενεργειών ΕΚΕ ολοκληρώθηκε με την ενεργό συμμετοχή του προσωπικού της εταιρείας και συμπεριλάμβανε τις εξής δράσεις:

Εκπαίδευση

Ενθαρρύνοντας κάθε μορφή εθελοντικής προσφοράς και με σκοπό την εισαγωγή βασικών αρχών του «επιχειρείν» στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η Printec συνεργάσθηκε με το «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων» προσφέροντας την πολύτιμη εμπειρία των στελεχών της με τη συμμετοχή  τους στα προγράμματα «Επιχείρηση σε Δράση», «Εικονική Επιχείρηση» και «Στη Σκιά ενός Στελέχους», κατά τα οποία προσέφεραν 40 ώρες διδασκαλίας & καθοδήγησης σε γυμνάσια και λύκεια των Αθηνών.

Κοινωνική Συνοχή

Αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευσή της για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων η Printec συνέχισε το πρόγραμμα στήριξης ιδρυμάτων όπως το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο. με οικονομική αλλά και με εθελοντική προσφορά εργαζομένων. Πιο συγκεκριμένα το προσωπικό της εταιρείας προσέφερε συνολικά 80 ώρες εθελοντικής εργασίας κατά τη διοργάνωση του χριστουγεννιάτικου bazaar του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος  τον Δεκέμβριο του 2013.

Ενισχύοντας δράσεις με γνώμονα την κοινωνική συνεισφορά, οι εργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν  σε διάφορες αθλητικές διοργανώσεις και αγώνες σκοπό την ενίσχυση κοινωφελών οργανισμών και ιδρυμάτων:

Τον Μάιο, η Printec συμμετείχε με δυο ομάδες και με χορηγία στο πρόγραμμα «Red Carpet VIP300» στον αγώνα δρόμου σκυταλοδρομίας 12 χιλιομέτρων του Corporate Relay Run συνεισφέροντας στη στήριξη της Ένωσης Κοινωφελών Φορέων ‘Μαζί για το Παιδί’. Τον Ιούλιο ενίσχυσε οικονομικά την Ελληνική ομάδα του Global Biking Initiative, η οποία κάθε χρόνο συμμετέχει στην παγκόσμια διοργάνωση ποδηλατικού αγώνα. Κατά τη φετινή διοργάνωση οι Έλληνες ποδηλάτες, αναμεσά τους και ο Τάσος Ακτύπης Senior Project Manager της Printec, διένυσε 930 χιλιόμετρα από το Παρίσι ως το Ντίσελντορφ και συνέλεξε χρήματα για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS Βάρης.

Υποστηρίζοντας το έργο του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής”, δεκαοκτώ εργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν τον Σεπτέμβριο στον 5ο  Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου Greece Race for the Cure® 2013.

Ανθρώπινο Δυναμικό

Με σκοπό την ενίσχυση της εξέλιξης και δια βίου μάθησης του ανθρώπινου δυναμικού της, η εταιρεία ξεκίνησε το πρόγραμμα επιμόρφωσης “Printec Business School” το οποίο στοχεύει στη δημιουργία των κατάλληλων δεξιοτήτων για στελέχη πρώτης γραμμής. Κατά το 2013, πραγματοποιήθηκε και η αποφοίτηση των δυο πρώτων ομάδων με συμμετέχοντες από  10 διαφορετικές χώρες δραστηριότητας του Ομίλου.

Έχοντας ως έναν από τους βασικούς άξονες την ενίσχυση των ανθρώπων της, η εταιρεία προχώρησε στη δημιουργία Τράπεζας Αίματος για τους υπαλλήλους και τους συγγενείς τους στην Ελλάδα, με ιδιαίτερα ενθαρρυντική ανταπόκριση στην πρώτη εθελοντική αιμοδοσία τον Σεπτέμβριο, με 24 εθελοντές αιμοδότες.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του οργανωμένου πλάνου ενεργειών ΕΚΕ για το 2013, η Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου, Μαρίνα Μαυρομμάτη δήλωσε: «Το 2013 η Printec συμπλήρωσε 25 χρόνια λειτουργίας, και ως εκ τούτου ήταν μια χρονιά ορόσημο στην ιστορία της η οποία ξεκίνησε στην Ελλάδα αλλά επεκτάθηκε αργότερα σε επιπλέον 14 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Καθώς η εταιρεία εξελίσσεται, εξελίσσεται παράλληλα και η προσήλωσή της στις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η έννοια του «υπεύθυνου επιχειρείν» αποτελεί μια διαχρονική εταιρική φιλοσοφία για την Printec. Αρχικά βασιζόταν σε προσωπικές πρωτοβουλίες των μετόχων, αλλά με το χρόνο η υλοποίηση αυτής της βασικής φιλοσοφίας εξελίσσεται λαμβάνοντας τη μορφή συγκεκριμένης στρατηγικής η οποία υλοποιείται με συστηματικό, συλλογικό και συντονισμένο τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό ακολουθούμε με συνέπεια τις εξελίξεις στον τομέα της ΕΚΕ. Το 2013, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο Όμιλος προχώρησε σε μια σειρά δράσεων αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευσή του προς την ΕΚΕ, και τη στήριξή του προς συγκεκριμένους άξονες. Πέραν της δέσμευσής μας ότι θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε όλους αυτούς τους άξονες και στο μέλλον,  θέτουμε και νέους στόχους για το 2014 οι οποίοι θα επιτρέψουν στον όμιλο να λειτουργεί με Υπευθυνότητα και με στόχο την Αειφόρο Ανάπτυξη».

Για το 2014, στόχοι του Ομίλου είναι η δημιουργία μιας δια-τμηματικής ομάδας χάραξης στρατηγικής και συντονισμού υλοποίησής των δράσεων ΕΚΕ υπό την ηγεσία ενός πιστοποιημένου CSR-Practitioner. Ως άμεση προτεραιότητα για το 2014 θα τεθούν στόχοι μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος της εταιρείας ενώ τα ισχύοντα προγράμματα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες χώρες δραστηριοποίησης του Ομίλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ