Έργο της SMA Solar στο Αφγανιστάν

Ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά συστήματα αυτόνομου δικτύου στον κόσμο, τέθηκε σε λειτουργία στο Αφγανιστάν. Το έργο ισχύος 1 MW τροφοδοτεί αξιόπιστα με αειφόρα ενέργεια 2.500 νοικοκυριά, επαγγελματικά και κυβερνητικά κτίρια στην επαρχία Bamyan. Η SMA Solar Technology AG παρείχε 118 μετατροπείς Sunny Island για τον έλεγχο του συστήματος αυτόνομου δικτύου και 55 μετατροπείς Sunny Tripower, οι οποίοι μετατρέπουν το συνεχές ρεύμα των φωτοβολταϊκών πλαισίων σε εναλλασσόμενο ρεύμα, κατάλληλο για τη λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών.

Έως τώρα οι κάτοικοι της περιοχής χρησιμοποιούσαν για την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών μικρές γεννήτριες Diesel και απλά φωτοβολταϊκά πλαίσια ή δεν είχαν καθόλου πρόσβαση σε τροφοδοσία ρεύματος. Με το πρόγραμμα ανανεώσιμης ενέργειας για το Bamyan η περιοχή διαθέτει για πρώτη φορά ένα σύστημα, το οποίο τροφοδοτεί νοικοκυριά, επαγγελματικά και κυβερνητικά κτίρια με φθηνό ρεύμα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Για τις περιόδους κακοκαιρίας, η φωτοβολταϊκή γεννήτρια του συστήματος υποστηρίζεται από μία γεννήτρια Diesel και συσσωρευτές.

Στο πλαίσιο του έργου αυτού η SMA παρείχε 118 μετατροπείς Sunny Island, 55 μετατροπείς Sunny Tripower, 4 Multicluster Box καθώς και 79 Sunny Island Charger. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το κράτος της Νέας Ζηλανδίας. Δύο νεοζηλανδικές εταιρίες ήταν υπεύθυνες για τον σχεδιασμό και την κατασκευή: Η Sustainable Energy Services International (SESI) και η NETcon International Limited.

«Το έργο αυτό δεν αφορά μόνο σε καλώδια και φωτοβολταϊκά πλαίσια, αλλά στην υγεία, την εκπαίδευση, την οικονομική ανπάπτυξη καθώς και για τη μελλοντική ανάπτυξη», δήλωσε ο Tony Woods της SESI. «Για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στο σημαδεμένο από τον πόλεμο Αφγανιστάν, είναι πολύ σημαντική η ύπαρξη ενός αξιόπιστου ενεργειακού εφοδιασμού και όχι μόνο για νοικοκυριά αλλά και για επαγγελματικά κτίρια, νοσοκομεία, σχολεία και κυβερνητικά κτίρια. Η φωτοβολταϊκή ενέργεια είναι η πιο γρήγορη, αειφόρα και οικονομική πηγή ενέργειας, για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος ακόμη και υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες», δήλωσε ο Volker Wachenfeld, Senior Vice President Hybrid & Storage της SMA.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ