Η προσφορά της THI μέσω της OneGreece

Στις 4 Οκτωβρίου 2013, η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative-THI) ανακοίνωσε μία σειρά νέων πρωτοβουλιών για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα. Η ανακοίνωση αυτή έγινε στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου φιλανθρωπικού χαρακτήρα που παρέθεσε η Ελληνική Πρωτοβουλία στη Νέα Υόρκη με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη των δραστηριοτήτων της. Μεταξύ άλλων, η Ελληνική Πρωτοβουλία ανακοίνωσε τη δημιουργία και χρηματοδότηση μίας διεθνούς ενημερωτικής εκστρατείας συγκέντρωσης πόρων, της OneGreece.org που έχει ως βασικό στόχο τη συσπείρωση της Ομογένειας σε όλο τον κόσμο και την ενεργή στήριξη της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, αλλά και ανεξάρτητα από αυτή.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια των εορτών, η εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων OneGreece της Ελληνικής Πρωτοβουλίας συγκέντρωσε 189.096 δολάρια για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας του Οργανισμού με μη-κερδοσκοπικούς φορείς και ιδρύματα από την Ελλάδα που προσφέρουν τρόφιμα, ιατρικές υπηρεσίες και πετρέλαιο θέρμανσης σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Ειδικότερα, περίπου 500 άτομα-δωρητές προσέφεραν κατά μέσο όρο από 50 δολάρια ο καθένας, συγκεντρώνοντας 39.096 δολάρια στα οποία η Ελληνική Πρωτοβουλία προσέθεσε άλλα 150.000 δολάρια από δικούς της πόρους.

Οι δωρεές αυτές θα χρησιμοποιηθούν για την προσφορά τροφίμων σε 101 οικογένειες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για περίοδο 6 μηνών, τον εμβολιασμό 2.781 παιδιών και την παροχή πετρελαίου θέρμανσης σε 7 οικογένειες/ιδρύματα.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία βρίσκεται ήδη σε στενή συνεργασία με τα μη-κερδοσκοπικά ιδρύματα, προκειμένου να εξασφαλίσει την παροχή άμεσης και ουσιαστικής στήριξης προς τις οικογένειες αυτές. «Έχουμε ήδη εντοπίσει τις οικογένειες και τα ιδρύματα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου θα γίνει η δωρεά του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ ήδη τον Μάρτιο, θα ξεκινήσει η παράδοση των τροφίμων και ο εμβολιασμός των παιδιών. Είμαστε όλοι ιδιαίτερα χαρούμενοι με την επιτυχία της συγκεκριμένης εκστρατείας και θα θέλαμε να πούμε σε όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή ένα πολύ μεγάλο μπράβο!», δήλωσε ο Μιχάλης Πρίντζος, Program Director της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ