Ελπιδοφόρος Β. Λαμπρυνιάδης, Μητροπολίτης Προύσης: H Εκκλησία χρειάζεται και το θεσμό της Εταιρικής Υπευθυνότητας

Με την αφορμή της συμμετοχής του στην Τιμητική Επιτροπή της φετινής διοργάνωσης των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας, που διοργανώνει ο ΣΔΕ, ο Ελπιδοφόρος Β. Λαμπρυνιάδης, Μητροπολίτης Προύσης, μιλάει στο BusinessNews.gr για την αξία της προσφοράς, τις εξελίξεις με τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, αλλά και το έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Συνέντευξη στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑ

Ο Ελπιδοφόρος Β. Λαμπρυνιάδης είναι Μητροπολίτης Προύσης και καθηγητής Πανεπιστημίου. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1967 και ήρθε ως πρόσφυγας στην Ελλάδα το 1977. Σπούδασε Θεολογία στη Θεσσαλονίκη και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Βυζαντινολογία στη Γερμανία. Αφού αναγορεύτηκε διδάκτωρ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Στην Κωνσταντινούπολη επέστρεψε το έτος 1994 όπου χειροτονήθηκε διάκονος. Αφού διετέλεσε Αρχιγραμματέας της Συνόδου, το 2011 εξελέγη Μητροπολίτης Προύσης. Τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους διορίστηκε ως Ηγούμενος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Αποτελεί μέλος της Τιμητικής Επιτροπής των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας 2017 που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), την οποία απαρτίζουν, όπως πάντα, προσωπικότητες που έχουν διαπρέψει στην επιστήμη, στον πολιτισμό και στην κοινωνική προσφορά εντός και εκτός Ελλάδος, δίνοντας το μήνυμα ότι η αριστεία είναι εφικτή. Με αυτή την αφορμή μίλησε στο BusinessNews.gr για την αξία της προσφοράς, τις δυσκολίες της κρίσης, τις εξελίξεις με τη  Θεολογική Σχολή της Χάλκης, αλλά και το έργο του Πατριαρχείου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ