ΥΑ-ΟΗΕ: Πρόγραμμα διανομής στην ηπειρωτική Ελλάδα

Τον Μάρτιο του 2016, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) ξεκίνησε ένα μεγάλης κλίμακας πρόγραμμα διανομής ειδών πρώτης ανάγκης στην ηπειρωτική Ελλάδα, ώστε να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες των περίπου 46.000 προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας που έχουν δημιουργήσει οι ελληνικές Αρχές ανά την επικράτεια. Η διανομή ειδών πρώτης ανάγκης συνεχίστηκε τον Απρίλιο του 2016 και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Μαΐου του 2016.

Η διαδικασία διεκπεραιώνεται έπειτα από εκτίμηση των αναγκών που υπάρχουν στα επιμέρους κέντρα προσωρινής φιλοξενίας και διεξάγεται σε συνεργασία με τις ΜΚΟ Oxfam και Samaritan’s Purse. Το δοχείο με είδη πρώτης ανάγκης περιλαμβάνει κουβέρτες, κουβάδες, είδη προσωπικής υγιεινής, λάμπες ηλιακής ενέργειας και άλλα χρήσιμα αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Η παροχή τέτοιων ειδών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρησιακής παρέμβασης της Υ.Α. στον τομέα προστασίας, καθώς επίσης βοηθάει πρόσφυγες και μετανάστες να ξαναστήσουν το νοικοκυριό τους.

Η διανομή χρηματοδοτείται από τη γενναιόδωρη συνεισφορά της Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO, European Commission’s Humanitarian Aid and Civil Protection Department).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ