Γιατροί του Κόσμου: Εγκαίνια για την έκθεση φωτογραφίας “Покидаю / Leaving behind” στη Θεσσαλονίκη

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 10.03 τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης των Γιατρών του Κόσμου με τίτλο «Покидаю / Leaving behind*» στο Ινστιτούτο Γκαίτε στη Θεσσαλονίκη. Οι φωτογραφίες του διακεκριμένου φωτογράφου Γιάννη Γιαννακόπουλου αποτυπώνουν όλα όσα οι Γιατροί του Κόσμου – Ελλάδας είδαν, βίωσαν έντονα και έγιναν μάρτυρες στην αποστολή τους στην Ουκρανία.

Η έκθεση παρουσιάστηκε από τις 10.03 έως 12.03 στο πλαίσιο του προγράμματος των Γιατρών του Κόσμου O.D.I.SO.S Open Democracy in a Society of Solidarity, που υλοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα και του Alumni Engagement Innovation Fund.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό οι: Παρασκευή (Βούλα) Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Isaac Hansen-Joseph, Πρόξενος επί οικονομικών θεμάτων του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη και Igor Vodolazhskyi, Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη. 

Στα πλαίσια της εκδήλωσης διεξήχθη και πάνελ συζήτησης με θέμα τη “Συνεργασία & Αλληλεγγύη στο πλαίσιο υποδοχής προσφύγων”, στο οποίο συμμετείχαν οι:

  • Ιωάννα Κοσμοπούλου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής  του Δήμου Θεσσαλονίκης
  • Δήμητρα Παναγιωτάκη, Διοικήτρια Δομής Φιλοξενίας Σερρών
  • Αλεξάνδρα Προτσένκο, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας
  • Κατερίνα Τζαβάρα, Εκπαιδευτικός και συγγραφέας – Εκπαιδευτικά προγράμματα ΙΜΜΑ
  • Κατερίνα Σίλερ, Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονοπήγαδου
  • Νάντια Τσαπνή, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μαριούπολης

Τη συζήτηση συντόνισε ο Νικήτας Κανάκης, πρώην πρόεδρος των ΓτΚ και μέλος του Δ.Σ.

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν έπαινοι στους εθελοντές που με αυταπάρνηση συμμετείχαν στην αποστολή των ΓτΚ στην Ουκρανία.

* Ο τίτλος της έκθεσης φέρει την Ουκρανική λέξη Покидаю (προφέρεται Pokydayu) η οποία αποδίδει τη σημασία της βίαιης και ξαφνικής φυγής, του εξαναγκασμού σε μη ηθελημένη φυγή.

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Χορηγοί επικοινωνίας: Εφημερίδα Μακεδονία, thestival