Περιβαλλοντική δράση από την «Μεσσαρίτης Ανανεώσιμες»

    Στη δεντροφύτευση 60 νέων δέντρων στην περιοχή γύρω από το ρέμα Σαπφούς, στο Μαρούσι, καθώς και στην απορρύπανση του ρέματος, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2013 συμμετείχε η εταιρία «Μεσσαρίτης Ανανεώσιμες».

    Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση «πιστεύοντας ότι η επιχειρηματικότητα και η οικολογική συνείδηση είναι απόλυτα συμβατές έννοιες, οι εργαζόμενοι της εταιρίας  “Μεσσαρίτης Ανανεώσιμες” ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους κατοίκους της περιοχής του Αμαρουσίου, σε μία “πράσινη” προσπάθεια. Σκοπός όλων ήταν να μετατρέψουν το ρέμα της Σαπφούς, που πηγάζει από την Πεντέλη, από ρέμα σκουπιδιών σε ρέμα ζωής.

    Η γειτνίαση του ρέματος με τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου, έχει αφήσει τα σημάδια της στη φύση. Κατά την απορρύπανση του ρέματος, τα σκουπίδια που συγκεντρώθηκαν ήταν αρκετά ώστε να γεμίσουν δεκάδες σακούλες απορριμμάτων. Με την ολοκλήρωση της απορρύπανσης, η προσπάθεια συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση στη δεντροφύτευση της περιοχής παράλληλα του ρέματος με πλατάνια, μουριές, πικροδάφνες και άλλα φυτά, ελπίζοντας ότι σύντομα ο χώρος θα αλλάξει όψη».

    Η “Μεσσαρίτης Ανανεώσιμες” αποτελεί μέρος του ομίλου εταιριών ΜΕΣΣΑΡΙΤΗΣ, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας από το 1955. Είναι ένας από τους βασικότερους και παλαιότερους προμηθευτές ηλεκτρολογικού εξοπλισμού Μέσης και Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ Α.Ε., καθώς και άλλων πελατών σε Ελλάδα και Κύπρο. Έχει πιστοποιηθεί με ISO9001 από τους Lloyd’s για τη μελέτη, κατασκευή και συντήρηση φωτοβολταϊκών σταθμών, καθώς και για τη διεξαγωγή δοκιμών σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ62446.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ