«Ψηφιακά Χωριά» από τη Samsung

    Η Samsung Electronics Co., παρουσίασε πρόσφατα στη Νότια Αφρική, την πρωτοβουλία «Ψηφιακά Χωριά», παρουσία πρέσβεων, κυβερνητικών εκπρόσωπων και εκπρόσωπων των Ηνωμένων Εθνών, επιφανών διεθνών οργανισμών, καθώς και Μη Κυβερνητικών Οργανισμών.

    Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενοποίηση των νοσοκομείων, σχολείων, δικτύων φωτισμού και των ενεργειακών υποδομών των Αφρικανικών κοινοτήτων μέσω της χρήσης ηλιακής ενέργειας. Το έργο θα παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη για τη βελτίωση των προτύπων υγείας και των ευκαιριών εκπαίδευσης και απασχόλησης.

    Το Ψηφιακό Χωριό αποτελείται από διαφορετικές δομές που όλες μαζί ωφελούν την κοινωνία. Πιο συγκεκριμένα αποτελείται από τα παρακάτω:

    •  Διαδικτυακό Σχολείο, το οποίο λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και μπορεί να φιλοξενήσει 24 έως 32 μαθητές ταυτόχρονα. Οι μαθητές στο διαδικτυακό σχολείο έχουν πρόσβαση στο internet, ενώ έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν multimedia μαθήματα.
    •  Κέντρο Τηλε-ιατρικής που προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες από ειδικούς ιατρούς, ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές, μέσω υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης
    •  Λάμπες φωτισμού που επαναφορτίζονται μέσω της χρήσης ηλιακών πάνελ. Ο φωτισμός αυτός χρησιμοποιείται σε σπίτια, εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και εξωτερικούς χώρους και έχει διάρκεια ζωής 10 ετών
    •  Γεννήτρια που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και παρέχει ενέργεια για τις επαρχιακές περιοχές της Αφρικής (σχολεία, ιατρικούς και τηλεπικοινωνιακούς εξοπλισμούς, κυβερνητικά γραφεία). Η πλήρης φόρτιση δίνει τη δυνατότητα για τρεις ημέρες λειτουργίας, ενώ οι μπαταρίες έχουν διάρκεια ζωής 7 έως 8 χρόνια
    •  Ιατρικό Κέντρο, το οποίο είναι κινητό και λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια. Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ιατρικές υπηρεσίες (ΩΡΛ, οδοντίατρο, οφθαλμίατρο και αιματολογικές εξετάσεις) σε κατοίκους του Ψηφιακού Χωριού και γειτονικές περιοχές.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας των Ψηφιακών Χωριών, η Samsung θα κατασκευάσει, επιπλέον, υπηρεσίες ταχυδρομείου και αστυνομικά τμήματα εντός των Χωριών, των οποίων η σωστή και αποτελεσματική λειτουργία θα διασφαλίζεται μέσω της χρήσης δορυφόρου.

    Η Samsung σκοπεύει να δημιουργήσει τρία Ψηφιακά Χωριά φέτος, ξεκινώντας από τη Νότια Αφρική και συνεχίζοντας με την Αιθιοπία και την Γκαμπόν, ενώ μέσα στα σχέδιά της είναι να επεκτείνει τα Ψηφιακά Χωριά σε τοπικές κοινωνίες σε πιο απομονωμένες περιοχές, σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ