Ericsson: Εξέδωσε Έκθεση Βιωσιμότητας και Εταιρικής Ευθύνης

Η Ericsson εξέδωσε την 24η ετήσια έκθεση Βιωσιμότητας και Εταιρικής Ευθύνης, στην οποία αναλύεται λεπτομερώς η πρόοδος που έχει σημειωθεί προς την κατεύθυνση της σύνδεσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με τη βιωσιμότητα. Χρησιμοποιώντας τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης ως πλαίσιο για τον αντίκτυπο της εταιρείας στην κοινωνία, η έκθεση περιγράφει συνοπτικά τα επιτεύγματα της Ericsson σε τρεις τομείς: υπεύθυνη επιχειρηματικότητα· ενέργεια, περιβάλλον και κλιματική αλλαγή· και διαδίκτυο για όλους.

Ο Börje Ekholm, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson, αναφέρει: «Η παροχή πρόσβασης στο διαδίκτυο στον παγκόσμιο πληθυσμό είναι μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία και ένας ισχυρός τρόπος υλοποίησης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Συνδέοντας το χαρτοφυλάκιό μας, τους πελάτες μας και την έννοια της βιωσιμότητας, θέλουμε να χτίσουμε μια ισχυρή και κερδοφόρα εταιρεία, σήμερα αλλά και στο μέλλον».

Ενέργεια, περιβάλλον και κλιματική αλλαγή

Οι δεσμεύσεις της Ericsson για την παροχή κορυφαίας ενεργειακής απόδοσης περιλαμβάνουν την εστίαση στο 5G, το στόχο σημαντικής μείωσης της χρήσης ντίζελ, καθώς και τη δέσμευση να εξασφαλιστεί ότι η πλατφόρμα Ericsson Radio System παραμένει η πιο αποδοτική ενεργειακά πλατφόρμα της αγοράς.

Το έργο Pure Solar, το οποίο ολοκληρώθηκε στη Μιανμάρ σε συνεργασία με την Telenor, περιλάμβανε την υλοποίηση της πρώτης τοποθεσίας διεθνώς με τροφοδοσία 500 watt μέσω ηλιακής ενέργειας. Σε έναν μόνο χρόνο λειτουργίας, η τοποθεσία αποδείχθηκε πιο οικονομική από την αντίστοιχη λύση με ντίζελ.

Η εταιρεία έλαβε αναγνώριση από το Συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή για το έργο της Connected Mangroves, το οποίο υλοποίησε στη Μαλαισία και είχε θέμα την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή.

Την τελευταία πενταετία μειώσαμε κατά 45% τις εκπομπές CO2 ανά εργαζόμενο εστιάζοντας στα επιχειρηματικά ταξίδια, τη μεταφορά των προϊόντων, καθώς και τη χρήση ενέργειας στις εγκαταστάσεις μας.

Διαδίκτυο για όλους

Η Elaine Weidman-Grunewald, Senior Vice President και Chief Sustainability Officer, δήλωσε: «Όταν πρόκειται να συνδεθούν στο διαδίκτυο 4 δισεκατομμύρια άτομα επιπλέον, καταλαβαίνουμε ότι η κινητή ευρυζωνικότητα είναι παράγοντας ζωτικής σημασίας. Ο ταχύτερος και αποτελεσματικότερος τρόπος να γίνει αυτό είναι η δυνατότητα οικονομικών αναβαθμίσεων από 2G σε 3G και 4G· επικεντρωνόμαστε στην παροχή στους πελάτες μας λύσεων που θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα οικονομίας και προσβασιμότητας.»

Το 2016 η Ericsson παρουσίασε μια νέα σειρά κινητών ευρυζωνικών λύσεων οι οποίες μειώνουν το συνολικό κόστους ιδιοκτησίας έως και κατά 40%. Με τον τρόπο αυτό καθίστανται εφικτές οι επενδύσεις στην κινητή ευρυζωνικότητα, ακόμα και σε αγορές όπου το μέσο έσοδο ανά χρήστη είναι χαμηλό· έτσι διευκολύνεται η επέκταση των τεχνολογιών 3G και 4G και το διαδίκτυο γίνεται διαθέσιμο σε περισσότερα άτομα.

Οι ενέργειες της Ericsson στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Technology for Good» (Τεχνολογία για Καλό Σκοπό) έχουν σήμερα θετική επίδραση σε 89 εκατομμύρια άτομα, μέσω προγραμμάτων όπως τα Connect To Learn (Σύνδεση για Μάθηση) και Ericsson Response (Απόκριση Ericsson). Η παγκόσμια εκπαιδευτική πρωτοβουλία Connect To Learn έχει υλοποιηθεί σε 23 χώρες και έχει ωφελήσει πάνω από 80.000 σπουδαστές.

Τον Οκτώβριο του 2016, μετά τον τυφώνα Matthew που έπληξε την Αϊτή, εθελοντές εργαζόμενοι της Ericsson συμμετείχαν στην ενέργεια Ericsson Response για λογαριασμό του συνεταίρου μας, της οργάνωσης World Food Programme. Οι εθελοντές προχώρησαν στην υλοποίηση και λειτουργία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού έκτακτης ανάγκης και παρείχαν τεχνογνωσία, δημιουργώντας 16 τοποθεσίες για την υποστήριξη των οργανώσεων ανθρωπιστικής βοήθειας.

Υπεύθυνη επιχειρηματική δραστηριότητα

Η Ericsson αναγνωρίζει ότι η υπεύθυνη επιχειρηματική δραστηριότητα αποτελεί θεμέλιο των εταιρικών μας αξιών και εστιάζουμε στη συνεχή ενίσχυση των προγραμμάτων και των διαδικασιών μας κάθε χρόνο.
Το 2016, ως όμιλος Ericsson, κάναμε την πρώτη μας δήλωση για τη σύγχρονη σκλαβιά και τη διακίνηση ανθρώπων. Η εταιρεία ακολουθεί πολιτική μηδενικής ανοχής στη διαφθορά και μέσα στο 2016 ενίσχυσε σημαντικά το πρόγραμμά της κατά της διαφθοράς.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Ericsson στις εκθέσεις της ακολούθησε το πλαίσιο των Κατευθυντηρίων Γραμμών του ΟΗΕ προς επιχειρήσεις σχετικά με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα· εξακολουθεί να είναι η μόνη εταιρεία του κλάδου πληροφορικής και επικοινωνιών που εφαρμόζει αυτή την πρακτική. Σε συνεργασία με το ίδρυμα World Childhood Foundation δημιουργήσαμε μια εκπαιδευτική εφαρμογή κινητών τηλεφώνων που επιτρέπει σε γονείς, εκπαιδευτικούς, καθώς και άτομα που φροντίζουν παιδιά να προλαμβάνουν και να εντοπίζουν τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Παρουσίαση της Έκθεσης Βιωσιμότητας στην εκδήλωση Mobile World Congress

Η έκθεση Βιωσιμότητας και Εταιρικής Ευθύνης παρουσιάστηκε στην εκδήλωση Mobile World Congress, στην οποία η Ericsson επέδειξε πώς χρησιμοποιεί την τεχνολογία για καλό σκοπό. Μεταξύ άλλων, έγινε επίδειξη εικονικής πραγματικότητας της πρωτοβουλίας Connect To Learn σε μια σχολική τάξη της Μιανμάρ, καθώς και επίδειξη του προγράμματος εθελοντών Ericsson Response για την υποστήριξη του έργου των ανθρωπιστικών οργανώσεων σε συνεργασία με την οργάνωση World Food Programme. Επιπλέον, στην Αίθουσα 2 η Ericsson επέδειξε λύσεις για την ενέργεια, το ΙοΤ και το cloud και εξήγησε πώς αυτές συμβάλλουν στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ