ΣΕΣΜΑ: Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων των συμβούλων

Μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο ΑΘΗΝΑΪΣ, την οποία διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ) και ο Οργανισμός Πιστοποίησης DQS Hellas. Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν τα πρώτα πιστοποιητικά, σε φυσικά πρόσωπα – συμβούλους επιχειρήσεων από το Σχήμα Πιστοποίησης που έχει αναπτυχθεί μέσα από τη συνεργασία του ΣΕΣΜΑ και της DQS Hellas, με σκοπό την πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων των συμβούλων.

Όπως τόνισαν ο Πρόεδρος ΔΣ του ΣΕΣΜΑ, κ. Βασίλειος Ρεγκούζας, και ο Διευθυντής Πιστοποίησης της DQS Hellas, κ. Πάνος Γιαννούτσος, με την πιστοποίηση των φυσικών προσώπων – συμβούλων επιχειρήσεων, ισχυροποιείται ο ρόλος τους και τεκμηριώνεται η εναρμόνιση του επαγγέλματος με βάση Διεθνή Πρότυπα και πρακτικές, ενώ παράλληλα, διευρύνονται οι επαγγελματικές προοπτικές τους.

Το Σχήμα Πιστοποίησης που δημιουργήθηκε, αποτελεί μια πρωτοπόρα κίνηση για τον κλάδο της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, καθώς είναι η πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια, με επιτυχή έκβαση, για τη δημιουργία σχήματος με σκοπό την πιστοποίηση των επαγγελματικών δεξιοτήτων στην ειδικότητα των Συμβούλων Επιχειρήσεων. Τα δυο μέρη που δημιούργησαν το σχήμα πιστοποίησης για τα φυσικά πρόσωπα – συμβούλους επιχειρήσεων, εκπόνησαν Ειδικό Κανονισμό Πιστοποίησης «Φυσικών Προσώπων – Συμβούλων Επιχειρήσεων» στον οποίο παρουσιάζονται αναλυτικά οι ενέργειες και τα στάδια που ακολουθούνται, ώστε ένα φυσικό πρόσωπο – σύμβουλος επιχειρήσεων να μπορεί να λάβει πιστοποίηση και να επιβεβαιώσει με τον τρόπο αυτό, τη συμμόρφωσή του με συγκεκριμένες και καταγεγραμμένες απαιτήσεις, προδιαγραφές και διαδικασίες.

Υπογραμμίζεται ότι ο ΣΕΣΜΑ και η DQS Hellas έχουν διαμορφώσει το Σχήμα Πιστοποίησης για την ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά το οποίο έχει ως στόχο την αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο των επαγγελματικών δεξιοτήτων των φυσικών προσώπων – συμβούλων επιχειρήσεων, βάσει του Προτύπου ΕΝ ISO / IEC 17024:2012. Το Σχήμα Πιστοποίησης έχει διαπιστευθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ Α.Ε.), με αριθμό διαπίστευσης 880-02 τον Σεπτέμβριο του 2015. Σημειώνουμε ότι η πιστοποίηση των επαγγελματικών δεξιοτήτων σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο μέχρι σήμερα πραγματοποιείται μόνο στις ΗΠΑ.

Με τον όρο «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» ορίζεται το φυσικό πρόσωπο που έχει την κατάλληλη μόρφωση και την επαγγελματική κατάρτιση και εμπειρία στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, αναφορικά με τις εξής κατηγορίες υπηρεσιών: Στρατηγικές Επιχειρηματικές και Επιχειρησιακές Συμβουλές, Οργάνωση Δομών και Λειτουργιών, Οργάνωση και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Σχεδιασμός και Υποστήριξη Αναπτυξιακών Προγραμμάτων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, Υπηρεσίες Μarketing και Επιχειρησιακής Επικοινωνίας, Σχεδιασμός και Εφαρμογή Λειτουργικών και Πληροφοριακών Συστημάτων, Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες.

Ο Σύμβουλος Επιχειρήσεων – φυσικό πρόσωπο, αναλόγως της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας που διαθέτει, πιστοποιείται για τις εξής διαβαθμίσεις (επίπεδα κατηγοριοποίησης): Επίπεδο 0 (L0):Trainee, Επίπεδο 1 (L1):Junior Consultant, Επίπεδο 2 (L2): Consultant, Επίπεδο 3 (L3): Senior Consultant, Επίπεδο 4 (L4): Expert Consultant.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ