CSR Hellas: Εργαστήρια για την COP των επιχειρήσεων

To CSR Hellas (Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη), ως συντονιστής φορέας του Global Compact Network Hellas, διοργανώνει στις 10 και 11 Μάϊου 2016 στον χώρο της ΟΤΕ Academy (Πέλικα & Σπάρτης 1, Μαρούσι), σειρά  εκπαιδευτικών εργαστηρίων με αντικείμενο την Αναφορά Προόδου (Communication on ProgressCOP) των επιχειρήσεων και την Αναφορά Δέσμευσης (Communication on EngagementCOE) των φορέων ως προς τις Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ (UN Global Compact) και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) των Ηνωμένων Εθνών, όπως οι στόχοι αυτοί εγκρίθηκαν από όλα τα Κράτη-Μέλη του ΟΗΕ.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε στελέχη επιχειρήσεων και φορέων που είτε ήδη εκδίδουν απολογισμό κοινωνικής υπευθυνότητας είτε επιθυμούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία έκδοσης απολογισμού των πρωτοβουλιών τους. Επισημαίνεται ότι ενόψει της εφαρμογής της Οδηγίας 2014/95 για την δημοσιοποίηση των μη οικονομικών πληροφοριών, η Αναφορά Προόδου (COP) αποτελεί το ελάχιστο, κοινώς αποδεκτό, πλαίσιο απολογιστικής έκθεσης για τις επιχειρήσεις.

Στόχος των εργαστηρίων είναι η κατανόηση των ειδικότερων ζητημάτων που απαιτείται να καλυφθούν κατά τη συμπλήρωση μιας απολογιστικής αναφοράς, η βελτίωση του περιεχομένου της με ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών καθώς και η διασύνδεση της αναφοράς με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs). Προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλα τα επίπεδα απολογιστικών αναφορών, τα εργαστήρια διακρίνονται στις παρακάτω ενότητες:

Α) 10 Μαΐου 2016, COP επίπεδο Learners έως Active (απευθύνεται σε επιχειρήσεις)

B) 11 Μαΐου 2016, COP επίπεδο Advanced (απευθύνεται σε επιχειρήσεις)

Γ) 11 Μαΐου 2016, COE (απευθύνεται σε φορείς)

H παρακολούθηση των εργαστηρίων επιδοτείται από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ΛΑΕΚ 0,24%. και οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές το αργότερο έως 27 Απριλίου 2016 .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ