Μετά την επιτυχία των δύο προηγούμενων εκδοχών του στη Γαλλία το 2016, φέτος το Refugee Food Festival επεκτείνεται σε 13 Ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ αυτών και η Αθήνα, από τις 18 έως τις 22 Ιουνίου 2017.
Το Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων είναι μια πρωτοβουλία της κοινωνίας των πολιτών. Χάρη στην οικουμενική δύναμη που έχει το φαγητό, το φεστιβάλ μας βοηθάει να αλλάξουμε τις αντιλήψεις μας για τους πρόσφυγες, απολαμβάνοντας παράλληλα γευστικά πιάτα!
Η ιδέα είναι απλή: κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, εστιατόρια εντάσσουν στο μενού τους καινούρια γευστικά πιάτα, εμπνευσμένα από δύο σεφ. Το Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων αναδεικνύει τα μαγειρικά ταλέντα των προσφύγων μέσα από υψηλής ποιότητας πιάτα, φτιαγμένα με ποιοτικές πρώτες ύλες έχοντας ως στόχο να προσφέρουν μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία σε όσους τα δοκιμάσουν!
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΡΙΑΚΗ, ΙΡΑΝΙΚΗ, ΣΟΜΑΛΙΚΗ, ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ:
Κυριακή 18 Ιουνίου
Ιρανική κουζίνα από την Mahboubeh Tavakoli * Εστιατόριο ΓΗ, Γλυφάδα (δείπνο)
Δευτέρα 19 Ιουνίου
Συριακή – Κουρδική κουζίνα από τον Barshank Haj Younes * Εστιατόριο Σεϋχέλλες, Κεραμεικός (δείπνο)
Τρίτη 20 Ιουνίου – Τετάρτη 21 Ιουνίου
Σομαλική κουζίνα από τον Hassan Hassan * Εστιατόριο Βασίλαινας, περιοχή Χίλτον (δείπνο)
Τετάρτη 21 Ιουνίου
Συριακή κουζίνα από τον Abdulrahman Al Hallak * Εστιατόριο 7 Food Sins, Πλάκα (δείπνο)
Πέμπτη 22 Ιουνίου
Αφγανική κουζίνα από τον Reza Golami * Εστιατόριο ΙΤ, Κολωνάκι (δείπνο)
Όλοι οι σεφ που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων είναι επαγγελματίες που βλέπουν τη μαγειρική ως μέσο ένταξής τους στη νέα τους πατρίδα.
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ:
ΑΛΛΑΓΗ αντιλήψεων για τους πρόσφυγες
Πίσω από κάθε πρόσφυγα, υπάρχει ένας άνδρας ή μια γυναίκα με μοναδικές δεξιότητες και ταλέντα.
ΠΡΟΩΘΗΣΗ της επαγγελματικής ένταξης των σεφ από διαφορετικές χώρες
Φέρνοντας σε επαφή τους πρόσφυγες σεφ με αφοσιωμένους επαγγελματίες και εστιατόρια, το Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων αποτελεί μία χρήσιμη πλατφόρμα για όσους έχουν αποφασίσει να αξιοποιήσουν τις μαγειρικές τους δεξιότητες για να προωθήσουν την επαγγελματική και κοινωνική τους ένταξη.
ΜΙΑ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ διαφορετική
Το φεστιβάλ παρουσιάζει τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου μέσα από μενού υψηλής ποιότητας και μια μοναδική ανταλλαγή εμπειριών!