Ελληνικό Δίκτυο ΕΚΕ: Νέες δράσεις και ταυτότητα

Τιμώντας το Νίκο Αναλυτή, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρο επί σειρά ετών του Ελληνικού Δικτύου ΕΚΕ, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα δράσεων και πρωτοβουλιών του, καθώς και η νέα ταυτότητα και στρατηγική επικοινωνίας του, με αφορμή και τη συμπλήρωση 15 χρόνων λειτουργίας στην Ελλάδα και εκπροσώπησης των Ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Το Ελληνικό Δίκτυο για την ΕΚΕ συνεργάσθηκε συστηματικά για την υιοθέτηση στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της νέας οδηγίας για τη διαφάνεια και τη δημοσιοποίηση μη οικονομικών πληροφοριών, όπως και για τη διαβούλευση της εθνικής στρατηγικής για την ΕΚΕ. Στο πλαίσιο αυτό, οι ελληνικές επιχειρήσεις θα εκπροσωπηθούν από το Ελληνικό Δίκτυο για την ΕΚΕ στο πολύ-συμμετοχικό φόρουμ που έχει συγκαλέσει η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Φεβρουάριο του 2015.

Σε ότι αφορά το νέο λογότυπο, αποτελεί σήμα κατατεθέν για τις επιχειρήσεις μέλη του που ενστερνίζονται τις αρχές του και εθελοντικά συμμετέχουν σε αυτό. Παράλληλα έγινε και η πρώτη παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας του Δικτύου, η οποία χαρακτηρίζεται από ευκολία χρήσης και εμπλουτισμένο περιεχόμενο, ενώ παράλληλα θα αποτελεί και βασικό εργαλείο επικοινωνίας με τις επιχειρήσεις αλλά και με κάθε ενδιαφερόμενο.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκε και το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει εκπονήσει το Δίκτυο, με στόχο την ολοκληρωμένη παροχή υποστήριξης προς τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, ως μια συντονισμένη πρακτική προσέγγιση κατανόησης των θεμάτων που απασχολούν τις επιχειρήσεις σήμερα αλλά και στο μέλλον. Το πρόγραμμα θα στηριχθεί στη νέα έκδοση “Οδηγός Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας“ που δημοσίευσε πρόσφατα το Δίκτυο.

Επίσης, παρουσιάστηκε η ανάληψη πρωτοβουλίας για εκδήλωση με θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Global Compact Network Hellas την Διεθνή Διαφάνεια Ελλάδος και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των ευρύτερων εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνουν και τα εγκαίνια της έκθεσης/καμπάνιας της ΜΚΟ Praksis για το Human Trafficking, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό της Βορείου Ελλάδος μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2014.

Παράλληλα, τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014, ανακοινώθηκε και η έναρξη του 2ου κύκλου του Φοιτητικού Διαγωνισμού για την ΕΚΕ «Νίκος Αναλυτής» για την περίοδο 2014-2015, σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης υλοποίησής του. Στόχος του διαγωνισμού, ο οποίος και φέτος διοργανώνεται με τη συνεργασία του ΟΠΑ, είναι να δώσει κίνητρο στους νέους να ασχοληθούν με τη συμβολή της ΕΚΕ στην ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Τέλος, παρουσιάστηκαν οι ευρύτερες συνεργασίες και συμπράξεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο που συνεχίζει και προτίθεται να αναπτύξει το Δίκτυο, ως μοχλός επίτευξης και διάδοσης των στόχων του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ